Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland explodeert het aantal bedreigingen en haatberichten aan het adres van politici

In Nederland explodeert het aantal bedreigingen en haatberichten aan het adres van politici

Hij heeft al verschillende bedreigingen gehad, maar nadat hij zijn dochters tijdens een tv-programma had beluisterd, vreesden ze dat hij op een dag zou worden vermoord, donderdag 25 mei, de Nederlandse minister van Financiën Sigrid Kok. Na een lange stilte sprak ze een paar woorden. “Ja…, het zijn mijn kinderen… ze geven er echt om…”Voordat ik een traan wegstop.

De 62-jarige persoonlijkheid, lid van D66 van de Liberaal-Democratische Partij en nr. 2 in de regering onder leiding van liberaal Mark Rutte, stond op de set van de publieke zender NPO 2 tegenover de jeugd. De presentator liet hem een ​​fragment uit een programma zien. Het werd uitgezonden op zondagavond, waarin zijn twee dochters spraken. Ze hoopten dat hun moeder zou aftreden om het lot te vermijden van voormalig minister van Volksgezondheid Else Borst, die in 2014 buiten haar huis door een man werd neergestoken. “Gods werk” Door de verantwoordelijke voor de liberalisering van euthanasie in Nederland te vermoorden.

Deze pijnlijke herinnering – Mmij Borst was ook een gekozen lid van D 66 – het doelwit van verschillende bedreigingen op sociale netwerken, die de minister openlijk van streek maakte. Een speciale eenheid van de Nederlandse politie die was opgericht om het fenomeen te voorkomen, registreerde 1.125 haatdragende en bedreigende berichten tegen politieke figuren, waarvan bijna 900 strafrechtelijk aansprakelijk, een stijging van meer dan 100% binnen een jaar. .

Groepen mannen met fakkels

De helft van hen richtte zich op Geert Wilders, leider van de extreemrechtse Partij voor de Vrijheid (PPV), maar M.mij Kak is een van de andere mensen die het meest doelwit zijn. In 2022 lopen er ongeveer 127 strafrechtelijke onderzoeken en zijn er 37 mensen veroordeeld.

READ  Van Brexit zijn Nederland nog steeds grote winnaars, bedrijven vestigen zich daar constant

In 2021 werd de minister gevraagd te verschijnen tijdens een proces tegen een man die op sociale media had aangegeven hem aan te willen vallen. “Haar pijn doen tot ze sterft of ongeschikt wordt om haar taken uit te voeren”. Deze recidivist – hij schreef ook dat hij zou betalen “Eerste en tweede bal” Vijf maanden detentie, waarvan drie maanden voor minister van Volksgezondheid Hugo de Jong. Onlangs trof de minister groepen mannen aan die hem opwachtten in de buurt van zijn huis.

Lees verder: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Nederland legt het nieuwe kabinet Mark Rudd de nadruk op sociaal

Een stedelijke intellectueel, een voormalige hoogvliegende diplomaat opgeleid in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk – hij sloot zich aan bij de ENA – zijn pro-Europese status, zijn vermeende verantwoordelijkheid voor de chaotische terugtrekking van Nederlandse troepen uit Afghanistan: dit en meer voedden woede of wrok jegens de Nederlanders.

Je zou 33,42% van dit artikel moeten lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.