Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland en Denemarken beoordeelt Zelensky de F-16’s die hij ontvangt

In Nederland en Denemarken beoordeelt Zelensky de F-16’s die hij ontvangt

“Dit is een nieuwe stap in het versterken van de luchtverdediging van Oekraïne”, zei Volodymyr Zelensky. – Krediet: ROB ENGELAR / ANP MAG / ANP via AFP

LDe Oekraïense president Volodymyr Zelensky prees de “historische” beslissing van Nederland en Denemarken om zondagavond in totaal 61 Amerikaanse F-16 straaljagers aan Oekraïne te leveren.

Het staatshoofd bedankte de Nederlandse premier Mark Rutte en schreef op X (voorheen Twitter) dat “onze jagers 42 superstraaljagers zullen ontvangen” uit Nederland.

Deze 42 vluchten komen bovenop de 19 gerapporteerd door Denemarken. Hier een samenvatting van de dag.

De Nederlandse premier Mark Rutte formaliseerde de levering van Nederlandse F-16’s aan Oekraïne tijdens een bezoek van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky aan de Nederlandse luchtmachtbasis in Eindhoven, Zuid-Nederland. “Nederland en Denemarken zijn vastbesloten om F-16’s naar Oekraïne over te brengen zodra aan de voorwaarden voor een dergelijke overdracht is voldaan”, zei hij. “Het derde punt van vandaag is absoluut historisch, krachtig en bemoedigend voor ons. Het is een nieuwe stap in de richting van het versterken van de luchtverdediging van Oekraïne”, zei Volodymyr Zelensky.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky arriveerde zondag op de Nederlandse luchtmachtbasis in Eindhoven. Twee dagen na zijn bezoek aan Zuid-Nederland gaven de Verenigde Staten groen licht voor de bevoorrading van het land. […] Lees verder

READ  Kirt Wilders werd in hoger beroep gediscrimineerd