Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland de anti-milieu wending van de populistische beweging

VSArolin van der Plas verklaart het recente succes van zijn partij. Dit werd volgens haar gewaardeerd “Gewone burgers luisterden niet, gingen tekeer tegen de gevestigde orde en werden gewurgd door de staat”. Het Nederlandse volk, onder wie hij, hoofd van de BoerBurgerBeweging (BBB, boeren-burgerbeweging) en “Een dame met eenvoudig gezond verstand”Nu wil ik zijn stem horen.

Binnen twee jaar wist deze voormalige communicator, ervaren in marketingtechnieken, de agitatie van de boeren te benutten. “Vrezen voor hun voortbestaan ​​op het land waar ze generaties lang hebben gewoond en gewerkt”, om zich te vestigen als stabiele drager voor veel Nederlanders – ook velen – die niet op het platteland wonen. Zijn veroordeling van het ‘stikstofprogramma’, een overheidsprogramma gericht op het terugdringen van de uitstoot van giftige stoffen door de landbouwsector en het ernstig aan banden leggen van de veestapel, leidde tot een veel bredere vraag.

Op 15 maart werd de PPP de eerste partij in het koninkrijk boven de Liberale Partij van premier Mark Rudd in een provinciale verkiezing die binnenkort de samenstelling van de Eerste Kamer (Senaat) van Nederland zal bepalen.

Lees verder: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Caroline van der Plas is de heldin van de agrarische wereld die de politiek in Nederland wakker schudt.

Mmij Van der Plas, die lessen trekt uit andere tumultueuze episodes in de recente politieke geschiedenis van Nederland, wil er alles aan doen om deze overwinning te laten voortduren en van zijn beweging een machtspartij te maken. Zal hij ooit premier worden? “Nee. Maar je weet niet…”, zei ze onlangs. Het valt nog te bezien of dit voornemen verenigbaar is met zijn definitieve veroordeling Vestiging.

READ  Willem-Alexander en Maxima uit Nederland: het ongelooflijke verhaal van hun ontmoeting, een koninklijke liefde op het eerste gezicht

Maar in een tijd waarin Europa aan een groot project begint in de strijd tegen klimaatverandering, vormt het grote succes van de BBB een uitdaging. Ten eerste is de ecologische beweging een ‘ecologische’ weg ingeslagen en heeft zij zich aangesloten bij de sociaal-democraten in Nederland. Deze unie leverde niet het verwachte resultaat op en beide partijen kwamen niet verder dan de vorige peilingen in 2019.

Een diverse en goed gewortelde stroming

Dhr. De vier partijen die de centrumrechtse meerderheid van Rutte vormen, denken na over de lessen van een verkiezing die de overwinning markeerde van de boeren-burgerbeweging in de twaalf provincies van het koninkrijk. Waaronder de steden die deel uitmaken van de Randstad, die de vier belangrijkste steden van het land (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag) verenigt en economische groei, innovatie en soms flitsende moderniteit concentreert. Daar was het ongetwijfeld de oproep van mevrouw van der Plas “Minder overheid, minder belastingen, minder regels” vroeg

In dit artikel zou je 53,48% moeten lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.