Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Hongarije kiest de oppositie een “conservatieve en trouwe” kandidaat tegen Viktor Orban

burgemeester van de provincie, “Conservatief en trouw”tegen Victor Urbanus. Peter Markie Zee, 49, won de tweede ronde van de Hongaarse voorverkiezingen van de oppositie op zondag 17 oktober, met als doel algemene verkiezingen in het voorjaar van 2022. Een historisch precedent, deze voorverkiezingen brachten meer dan 600.000 Hongaren nomineren één kandidaat uit zes oppositiepartijen, variërend van links tot een voormalige neonazistische formatie, om te proberen de nationalistische premier te verslaan die sinds 2010 aan de macht is in het land van 9,8 miljoen inwoners.

Volgens de definitieve resultaten kreeg de heer Markie Zay 56,7% van de stemmen tegen zijn tegenstander, het sociaaldemocratische parlementslid Clara Dobrev. De laatste gaf zijn nederlaag toe door meteen te beloven achter de winnaar te gaan staan Om het regime van Viktor Orban te verslaan. Met deze alliantie die hij noemde “Al-Taher’s coalitie” “We zullen de vrijheid in dit land kunnen herstellen.”De kandidaat beloofde de kandidaat voor een publiek van zijn aanhangers die zich zondagavond in de straten van Boedapest hadden verzameld. Volgens opiniepeilingen staat de oppositie dicht bij de vertrekkende premier Fidesz en maakt ze voor het eerst in twaalf jaar kans hem te verslaan.

Maar met zijn conservatieve overtuigingen biedt deze vurige katholiek, vader van zeven kinderen en zelf voormalig keurvorst van Fides, een moeilijk aan te vallen profiel voor een man als Viktor Urban die zichzelf uitroept tot de beste verdediger van de “Christelijk en Conservatief Europa”. “Hun aanvallen op mij kunnen niet slagen.”, zoals bevestigd door de heer Marky Z op zondagavond, zich realiserend dat hij daarom een ​​verbluffende overwinning behaalde in deze voorverkiezingen, waar hij nationale politieke figuren zoals de milieuburgemeester van Boedapest, Girgili Karaksoni of Clara Dobrev, moest opnemen met de steun van de linkse Democratische Coalitiepartij onder leiding van haar echtgenoot en voormalig premier Ferenc Gyurcsany, de favoriete vijand van Orbán.

READ  Eerste afbeelding van de James Webb Space Telescope onthuld
Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Paus Franciscus roept Hongaren op om ‘niet bang te zijn’ voor een ‘multiculturele’ samenleving

Een model voor nieuw pro-Europees recht en de strijd tegen corruptie

De heer Marki-Zay, een eenvoudige burgemeester van een stad met 43.000 inwoners in het zuidoosten van Hongarije, Hodmezovasarhely, is erin geslaagd zich zonder middelen te vestigen en aan het hoofd van zijn kleine partij die iedereen opriep voor Hongarije door de plaatselijke uitbuiting te herhalen waardoor hij verkozen kon worden in 2018. In dit bolwerk van de voormalige stafchef van Viktor Orban. wanneer de wetenschapper Hij had hem ontmoet, nieuw gekozen, in functie, en had een lang pleidooi gehouden om op nationaal niveau de oppositievereniging te herhalen die hem in staat had gesteld om te winnen. “Zo’n alliantie is niet alleen mogelijk, het is nodig om Urban te verslaan”, had gesmeekt.

Je hebt 45,4% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.