Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Singapore heft quarantaine op voor gevaccineerde Franse reizigers

Na maanden van een “zero Covid”-strategie is de stadstaat nu van plan om met het virus te leven. Dinsdag ging het weer open voor toeristen uit acht landen.

De stadstaat wil nu leven met het coronavirus. Volledig gevaccineerde reizigers uit acht landen kunnen reizen naar Singapore zonder in quarantaine te hoeven. Gedurende enkele maanden heb ik een strategie aangenomen “nul covid“Door de grenzen te sluiten en een intensief opsporingsbeleid te voeren en bevolkingsbeperkingen op te leggen in functie van de evolutie van de epidemie.

Meer dan 80% van de bevolking van een leeftijd is nu volledig gevaccineerd, de autoriteiten van dit rijke internationale financiële en handelscentrum willen de economie nieuw leven inblazen. In september opende de stadstaat een reiscorridor om passagiers uit Brunei en Duitsland te vaccineren. Vanaf dinsdag worden acht andere landen getroffen: Groot-Brittannië, Canada, Denemarken, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten. Op 15 november voegt Zuid-Korea zich bij deze lijst.

Twee PCR-tests en verplichte reisverzekering

Passagiers moeten bij aankomst nog steeds een PCR-test indienen die minder dan 72 uur voor vertrek is afgenomen en een tweede test bij aankomst. Reizigers moeten ook tussen 7 en 30 dagen voor hun verwachte datum van binnenkomst in Singapore een “gevaccineerde reisvergunning” aanvragen. Op de website van de autoriteiten Ze mogen alleen Air France en Singapore Airlines lenen. U moet ook een reisverzekering afsluiten die ten minste $ 30.000 aan Covid-gerelateerde medische kosten dekt. Tot slot moeten toeristen Download de TraceTogether-app En schrijf je daar in.

READ  De drie beklaagden werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 8 tot 53 jaar

Ter plaatse zijn openbare bijeenkomsten beperkt tot vijf personen. Restaurants zijn open, maar kunnen alleen groepen van twee gevaccineerde mensen ontvangen. Shows en culturele of sportieve evenementen zijn beperkt tot 1.000 personen en in groepen van twee.

“Leven met Covid-19”

“Singapore kan niet voor onbepaalde tijd geïsoleerd en gesloten blijven. Het zal niet werken en de kosten zullen te hoog zijn.”Premier Lee Hsien Loong zei op 9 oktober de dag dat hij de maatregelen aankondigde die de nieuwe strategie zullen begeleiden “Leven met Covid-19Hij legde uit dat de opkomst van de deltavariant, die veel besmettelijker is, een bepalende factor was omdat “Zelfs als de hele bevolking wordt ingeënt, kunnen we het niet uitroeien».

«We hopen dat de acties van Singapore andere markten zullen aanmoedigen om hetzelfde pad te volgen om het luchtvervoer nieuw leven in te blazen.Zei Philip Goh, vice-president van de regio Azië-Pacific van de International Air Transport Association (IATA). Singapore, met een bevolking van 5,45 miljoen, heeft de afgelopen dagen meer dan 3.000 nieuwe dagelijkse infecties geregistreerd, de meeste goedaardig of asymptomatisch. Sinds het begin van de pandemie zijn meer dan 148.000 lokale gevallen geïdentificeerd en heeft Covid-19 233 doden geëist.