Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geannuleerde vluchten op het eiland

Geannuleerde vluchten op het eiland

Een woordvoerder van de luchthaven zei dat de luchtvaartmaatschappijen alle 38 vluchten die voor zondag gepland waren, hebben geannuleerd, voornamelijk van en naar andere eilanden in de archipel.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

De vulkaanactiviteit van Cumbre Vieja veroorzaakt nieuwe verstoringen. Voor de tweede dag op rij bleven vliegtuigen op zondag 17 oktober aan de grond op de luchthaven van La Palma, in de archipel van de Canarische Eilanden. In kwestie: de aswolk die ontsnapt uit een vulkaan die al een maand is uitgebarsten.

Een woordvoerder van de luchthaven zei dat de luchtvaartmaatschappijen alle 38 vluchten die voor zondag gepland waren, hebben geannuleerd, voornamelijk van en naar andere eilanden in de archipel. Slechts 4 van de 34 geplande vluchten voor zaterdag verliepen zoals gepland. Binnenlandse luchtvaartmaatschappij Pinter zei in een verklaring dat het haar activiteiten zou hervatten “Zo snel mogelijk en zodra de omstandigheden veilig reizen toelaten”.

Dit is niet de eerste keer dat de luchtverbindingen met dit eiland op de Atlantische Canarische Eilanden worden aangetast sinds de Cumbre Vieja-vulkaan op 19 september uitbarstte, voor het eerst in 50 jaar. De luchthaven van La Palma was op 25 september gesloten.

De vulkaanuitbarsting op dit kleine eiland van 85.000 inwoners heeft geen slachtoffers gemaakt, maar veroorzaakte aanzienlijke schade en zorgde voor de evacuatie van 7.000 mensen, van wie sommigen alles verloren onder de lavastromen. In totaal heeft deze vulkaanuitbarsting 750 hectare en meer dan 1.800 gebouwen verwoest, wat volgens nieuwe schattingen van het Europese systeem van geospatiale metingen, Copernicus, geen tekenen van afname vertoont.

READ  Een nieuwe blunder van Joe Biden verwart Cambodja en Colombia