Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In het noordoosten van Brazilië zijn minstens 36 mensen omgekomen bij hevige regen

De balans blijft onherstelbaar groeien. In de regio Recife, de hoofdstad van Pernambuco, zijn al enkele dagen zware regenval in Brazilië, waarbij zeker 29 mensen om het leven zijn gekomen. In de afgelopen vierentwintig uurDat hebben de autoriteiten van deze staat zaterdag 28 mei gezegd, gelegen in het noordoosten van het land.

Van woensdagmiddag tot zaterdag werden 34 doden geregistreerd in de staat.”waarvan 29 Gedurende de afgelopen vierentwintig uurBurgerbescherming zei.

In Alagoas, een andere staat in de regio, zijn vrijdag twee mensen omgekomen als gevolg van overstromingen die de rivier overspoelden.

Het zwaarste ongeval vond plaats in de vroege ochtend van zaterdagochtend, toen 19 mensen omkwamen in een “De grote aardverschuiving” In Jardim Monteverde, op de grens tussen Recife en de gemeente Japuato dos Guararapes. Zes andere mensen kwamen om bij een andere aardverschuiving in de gemeente Camaragipe. Twee stierven in Recife en een andere in Jaboatão dos Guararapes.

Tijdens de storm van dinsdag vielen nog vijf doden.identificeert een eerder persbericht gepubliceerd door de Civiele Bescherming, zaterdag, bij het begin van de regen, in de regio, in de nacht van dinsdag 24 mei op woensdag 25 mei.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Klimaat: het Intergouvernementeel Panel inzake klimaatverandering is gealarmeerd door de ernstige gevolgen van een aanhoudend opwarmende wereld

Meer dan 1300 ontheemden

Video’s op sociale media tonen brede wegen die in verschillende gemeenten onder water staan, ingestorte huizen en aardverschuivingen. Meer dan 1.300 mensen verloren hun huis door overstromingen en aardverschuivingen. In Recife zijn scholen geopend om daklozen te huisvesten.

READ  Een vierjarig meisje is enkele weken na haar vermissing gevonden

Braziliaanse president Jair Bolsonaro getweet “Condoleance en solidariteit met de slachtoffers van deze ongelukkige ramp.”. Hij zei dat hij had besloten troepen van het Ministerie van Defensie in te zetten “Om te helpen bij noodhulpoperaties en de nodige hulp te bieden aan de getroffen families.”.

Volgens de gemeenteraad is tussen vrijdagavond en zaterdagochtend 236 mm neerslag gevallen in delen van de hoofdstad Pernambuco. Dat komt overeen met meer dan 70 procent van de regenvoorspelling van de stad in mei. Volgens het Pernambuco Water and Climate Agency zou de situatie kunnen verslechteren, aangezien het de komende 24 uur in de staat zal blijven regenen.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Petropolis, Brazilië, werd het dodental als gevolg van overstromingen verergerd door niet-naleving van het preventiebeleid

Al honderden slachtoffers het afgelopen jaar

Het afgelopen jaar zijn honderden Brazilianen omgekomen bij overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door stortregens. in februari, Meer dan 230 mensen werden gedood in Petropolisde voormalige hoofdstad van het rijk van Brazilië in de negentiende eeuwe Eeuw in de staat Rio de Janeiro (zuidoosten). Zware regenval veranderde straten in stromende rivieren en veroorzaakte aardverschuivingen in sloppenwijken in de bergen.

En in april kwamen al 14 mensen om in dezelfde staat, evenals bij overstromingen en aardverschuivingen. Autoriteiten zeiden dat onder de slachtoffers een moeder en haar zes kinderen waren, die levend werden begraven onder de aardverschuiving die hun huis wegvaagde.

Omdat een warmere atmosfeer ook natter is, verhoogt de opwarming van de aarde het risico en de ernst van overstromingen veroorzaakt door extreme neerslaggebeurtenissen.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Nieuwe beloften van landen leiden de wereld altijd naar een “klimaatramp”

Le Monde met The Associated Press en Agence France-Presse