Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In het licht van controverse veranderde het selectieproces van de Grammy Awards-artiesten

In het licht van controverse veranderde het selectieproces van de Grammy Awards-artiesten

Dit is een grote verandering voor de instelling die de grootste Amerikaanse muzikanten sinds 1958 heeft beloond. De Recording Academy, die elk jaar verantwoordelijk is voor de uitreiking van de Grammy Awards, stemde op vrijdag 30 april om haar panels van vijftien tot dertig anonieme experts te verwijderen. Deze laatste was verantwoordelijk voor de selectie van de verschillende genomineerde artiesten.

“Dit jaar werd gekenmerkt door ongekende veranderingen in de Registration Academy, en ik ben buitengewoon trots dat ik onze reis kan voortzetten met deze laatste updates van ons toekenningsproces.”Harvey Mason Jr., waarnemend president en CEO van de Academie, zei: In een persbericht dat vrijdag is vrijgegeven.

Nominaties worden nu alleen gedaan op basis van de stemmen van de Academie, die meer dan 11.000 stemgerechtigde leden heeft.

Lees ook Grammy Awards 2021: De ceremonie geeft vrouwen een ereplaats, Beyoncé breekt record in prijzen

Vermoeden van belangenverstrengeling

Deze grote verandering komt een paar maanden na The Weeknd Algemeen gekwalificeerde academie van “corrupt”. In 2019 bracht de artiest de single uit Blinde lichtenEn de Zowel critici als publiek prezen het unaniem en bereikten de nummer 1 in de hitlijsten in 34 landen, waaronder de Verenigde Staten, zonder een Grammy-nominatie te verdienen. De selectie van de Recording Academy staat in contrast met die van de meeste andere prijsuitreikingen, waarbij The Weeknd een vooraanstaande kandidaat is – het ontving zestien recente Billboard Music Awards-nominaties.

Er worden al jaren vragen gesteld over dit nominatieproces, waarbij spelers in de muziekindustrie meer transparantie eisten omdat de finalisten achter gesloten deuren werden gekozen. Sommigen – zoals de voormalige directeur van de Recording Academy, Deborah Dugan, die in 2020 na slechts een paar maanden in functie werd ontslagen – hebben leden van de belangrijkste nominatiecommissies ervan beschuldigd projecten te promoten waaraan hun familieleden, en zelfs zijzelf, hebben gewerkt.

READ  Cate Blanchett en Louis Garrel ontmoeten elkaar in Milaan

Vorig jaar kondigde de Academie aan dat musici die worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Nominatiebeoordelingscommissie, moeten instemmen met de voorwaarden van het openbaarmakingsformulier voor belangenverstrengeling en moeten bekendmaken of ze baat zouden hebben bij de nominatie. Deze artiest is financieel, familie of creatief.

De organisatie is ook bekritiseerd vanwege het gebrek aan diversiteit tussen de eerste prijzen (album, nummer en plaat van het jaar, evenals beste nieuwe artiest). De laatste wordt zelden toegekend aan rapsterren en hedendaagse R’n’B, waaronder zwaargewichten als Beyoncé, Kanye West, Kendrick Lamar, Drake, Jay-Z, Mariah Carey en John Legend. Hoewel deze artiesten prijzen hebben gewonnen in de categorieën rap en R’n’B, hebben ze niet de belangrijkste prijzen ontvangen, die meestal worden uitgereikt aan pop-, rock-, jazz- of countryartiesten. De organisatie is ook uitgelicht vanwege het gebrek aan winnaars in de belangrijkste categorieën.

64e De jaarlijkse Grammy Awards worden live uitgezonden op 31 januari 2022. Genomineerden worden later dit jaar bekendgemaakt en in aanmerking komende nummers en albums moeten tussen 1 en 2 worden uitgebracht.hij is September 2020 en 30 september 2021.

Lees ook Grammy Macklemore verdeelt de rapwereld

De wereld met Agence France-Presse