Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Griekenland zijn meer dan vierhonderd migranten gered van het eiland Kreta

In Griekenland zijn meer dan vierhonderd migranten gered van het eiland Kreta

Een schip met honderden migranten aan boord, dat in de nacht van maandag 21 november op dinsdag 22 november een noodsignaal op zee heeft gegeven, is aangemeerd in een haven op het Griekse eiland Kreta. deze mensen Ze werden naar bakboord gesleept, nog niet uitgeladen.Dat meldt Agence France-Presse, een woordvoerder van de Griekse kustwacht.

Volgens de openbare zender ERT waren er vierhonderddertig mensen aan boord, voordat de boot door een vissersboot naar de haven van Paleochora, ten westen van Kreta, werd gesleept. Een woordvoerster van de kustwacht zei eenvoudig: Vierhonderdvijfhonderd mensen.. Er werd niets vermeld over hun nationaliteit. Op foto’s van ERT waren vooral mannen te zien op het dek van een afbrokkelende en roestende boot.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees 27 immigranten gedood in het kanaal: onderzoekers herinneren zich “het niet helpen van een persoon in gevaar”

De kustwacht werd kort na middernacht gealarmeerd door een noodoproep toen er sterke winden waaiden in dit gebied in het uiterste zuidwesten van Kreta, het grootste eiland van Griekenland. Ze zeiden dat twee vrachtschepen, een olietanker en twee Italiaanse vissersboten in de buurt waren om hulp te bieden.

Langere en gevaarlijkere weg

Door toegenomen patrouilles door de Griekse kustwacht en het Europese grenscontrolebureau Frontex in de oostelijke Egeïsche Zee, nemen migrantensmokkelaars nu een langere en gevaarlijkere route ten zuiden van Kreta om de EU binnen te komen.

Tachtig procent van de Turkse stromen gaat rechtstreeks naar Italië.Dat heeft de Griekse minister van Immigratie, Notis Mitarashi, vorige week tegen Sky TV gezegd.

READ  Bij de federale verkiezingen van 2023 was er sprake van een overwinning van de Verenigde Democratische Unie en een nederlaag van de Groene Partij

Op 11 oktober kwamen zeker dertig mensen om bij twee scheepswrakken voor de eilanden Lesbos en Kythira. Tijdens de recente schipbreuk, waarbij minstens acht mensen om het leven kwamen, hebben reddingswerkers tientallen overlevenden, voornamelijk uit Irak, Iran en Afghanistan, bovengehaald die aan de voet van een klif waren gestrand.

Begin november stierven meer dan 21 mensen en werden tientallen vermist in de wrakken van twee gesynchroniseerde schepen voor de eilanden Samos en Euboea.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In het Kanaal, hulp bij verhoogd risico door migranten: “onze boten zijn niet geschikt voor massale reddingsoperaties”

de wetenschapper