Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Hooggerechtshof staat toe dat de belastingaangifte van Trump wordt overgedragen aan het Congres

Het Hooggerechtshof staat toe dat de belastingaangifte van Trump wordt overgedragen aan het Congres

Het Amerikaanse Hooggerechtshof, hoewel gedomineerd door conservatieve rechters, heeft in deze richting geoordeeld, nadat het dit proces aanvankelijk begin november had opgeschort.

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft op dinsdag 22 november toestemming gegeven voor de overdracht van de belastingaangiften van Donald Trump aan het Congres, waarbij het laatste beroep van de voormalige Republikeinse president werd afgewezen. Een huiscommissie, tot afgelopen januari in handen van de Democraten, roept al drie jaar De documenten die de miljardair tussen 2015 en 2020 naar de belastingdienst stuurde.

Maar, in tegenstelling tot alle huurders van het Witte Huis sinds de jaren zeventig, heeft Donald Trump altijd geweigerd zijn belastingaangifte vrij te geven en heeft hij hard gevochten in de rechtbanken om het verzoek van het Congres te blokkeren.

Enkele afleveringen later, eind oktober, machtigde een federaal hof van beroep de belastingdienst om deze documenten door te verwijzen naar de Kamercommissie. De vastgoedmagnaat stuurde vervolgens een dringend beroep naar het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten om deze overdracht te blokkeren.

Deze was Opgeschort op 1 november documenten verzenden Tijdens het wachten om de items te krijgen om te beslissen over de functies. Nadat ze van beide partijen argumenten had gekregen, wees ze dinsdag uiteindelijk het verzoek van Donald Trump af. Volgens haar praktijk maakte ze haar motieven niet duidelijk.

Hoewel grondig hervormd door de voormalige president, veroorzaakte het Hooggerechtshof veel tegenslagen in deze zaak en gaf het in 2020 met name toestemming voor de overdracht van financiële documenten aan de rechter van New York die zijn zaken onderzoekt.

READ  Poetin bespreekt met de twee leiders "intensivering" van de Russisch-Iraanse samenwerking

Het gebrek aan transparantie van Donald Trump, die zijn rijkdom tot een argument heeft gemaakt in zijn campagne, heeft jarenlang speculatie aangewakkerd over de omvang van zijn rijkdom of mogelijke belangenverstrengeling.

Het is echter niet zeker dat de overdracht van zijn belastingarchief aan het Congres de sluier zal oplichten over de zaken van de zeventigjarige die zojuist zijn kandidatuur voor het presidentschap in 2024 heeft aangekondigd. De commissie, die deze belastingaangiften eiste om ethische regels vast te stellen over de zaken van presidenten, is niet de bedoeling om ze openbaar te maken. In januari zullen de Republikeinen het heroveren en mogelijk stoppen met dit bedrijf.

Zie ook – ‘Ik zie geen enkele reden waarom’: Trump weigert terug te komen op Twitter