Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens de regels van het Britse Hooggerechtshof kan Schotland geen nieuw referendum over onafhankelijkheid houden zonder de toestemming van het VK

Kan Schotland een nieuw referendum houden over onafhankelijkheid zonder toestemming van het VK? Op woensdag 23 november oordeelde het Britse Hooggerechtshof dat elk nieuw referendum over onafhankelijkheid, gelanceerd zonder toestemming van de Britse regering, onwettig zou zijn.

De eerste minister van Onafhankelijkheid, Nicola Sturgeon, had de vraag al onthuld: Moet Schotland een onafhankelijk land worden? », en tot de datum, 19 oktober 2023, waarop u van plan bent dit nieuwe overleg te organiseren. Het valt nog te bezien of deze stemming, waar Londen tegen is, legaal zal zijn.

De rechtbank concludeerde unaniem dat de voorgestelde wet [pour un référendum] Staat onder gereserveerde vragen » Aan de Centrale Autoriteit in Londen, legde opperrechter Robert Reid uit. In werkelijkheid, Het Schotse parlement heeft niet de bevoegdheid om wetten uit te vaardigen voor een onafhankelijkheidsreferendum..

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Schotland en de monarchie: eeuwen van complexe relaties

zei Nicola Sturgeon tegen zichzelf “Teleurgesteld” op mij Twitteren Bij rechterlijke uitspraak heeft A.A “De wet die Schotland niet toestaat zijn toekomst te kiezen zonder akkoord van Westminster, toont aan dat elk idee van een vrijwillig partnerschap met het Verenigd Koninkrijk een mythe is.”.

“We moeten en zullen andere democratische, legale en constitutionele middelen vinden voor de bevolking van Schotland om hun wil te uiten. Naar mijn mening kunnen dit alleen maar verkiezingen zijn.”Dat werd later beweerd op een persconferentie in Edinburgh.

De leider van de Schotse Labour Party, Anas Sarwar, die tegen onafhankelijkheid is, riep hiertoe op ” van afkomen “ Deze conservatieve regering “corrupt”. ‘Laten we laten zien dat we het VK in het hele land aan het werk kunnen krijgen’bracht het uit op de BBC.

Controverse nieuw leven ingeblazen door het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie

Dat zei de Britse premier Rishi Sunak van zijn kant “Respect voor het duidelijke en definitieve oordeel van de Hoge Raad”, Nodig politici uit “samenwerken”. De Schotse minister van Buitenlandse Zaken Alistair Jack zei dat Edinburgh nu zou moeten “focus (…) over de belangrijkste zaken Voor Schotten midden in de crisis in de kosten van levensonderhoud in het VK.

En Schotten hadden in 2014 al geweigerd, 55%, om het VK te verlaten. Maar in de ogen van onafhankelijken van de Scottish National Party (SNP), aan de macht in Edinburgh, heeft Brexit, waartegen 62% van de kiezers in de provincie zich verzette, de situatie veranderd. Ze willen dat Schotland als onafhankelijk land toetreedt tot de Europese Unie.

Maar de centrale regering in Londen is fel gekant tegen verdere onafhankelijkheidsreferendums en gelooft dat de stemming in 2014 het debat voor een generatie zal sluiten.

Vooruitlopend op een juridische confrontatie met de regering in Londen, nam Nicola Sturgeon het initiatief om beslag te leggen op het Hooggerechtshof, zodat het kon bepalen of het Schotse parlement de bevoegdheid had om wetgeving over deze kwestie uit te vaardigen zonder de toestemming van de Britse regering. De separatistische leider gelooft privé van wel “onbetwistbaar mandaat” om zo’n stemming te organiseren.

Anticiperend op de weigering van het Hooggerechtshof, heeft Nicola Sturgeon al gewaarschuwd dat ze de volgende algemene verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk zal houden, die in januari 2025 moeten worden gehouden, een echt referendum over de kwestie van onafhankelijkheid. Tijdens de lokale verkiezingen van 2021 beloofde ze legaal een referendum te organiseren zodra de pagina over de Covid-19-pandemie is omgeslagen.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Fiona Mosley: “Door Schotland in rouw te brengen, hoopte de koningin misschien de banden tussen haar twee kronen te versterken”

De wereld met Agence France-Presse

READ  les Etats-Unis annoncent le déploiement de 3 000 militaires en soutien de l'OTAN en Europe de l'Est