Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In China kwamen bij een fabrieksbrand 38 mensen om het leven

In China kwamen bij een fabrieksbrand 38 mensen om het leven

Volgens het New China News Agency (Xinhua), dat de lokale autoriteiten citeert, brak er op maandag 21 november brand uit in een fabriek in centraal China, waarbij 38 mensen om het leven kwamen. Twee mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar volgens camerabeelden is hun leven niet in gevaar.

Volgens de staatsmedia werden hulpdiensten onmiddellijk uitgezonden nadat ze om 16.22 uur lokale tijd (9.22 uur in Parijs) waren gewaarschuwd voor een brand in de handelspost Kaixinda in Anyang City, in de centrale provincie Henan. , 500 km ten zuiden van Peking.

Beelden vrijgegeven door dezelfde bronnen toonden dikke wolken zwarte rook van de vlammen, met ten minste twee brandweerauto’s ter plaatse die de vlammen bestreden. In een andere video zien we het verkoolde lijk van het gebouw nadat de brand, die rond 23.00 uur lokale tijd plaatsvond, was geblust.

volgens de autoriteiten “criminele verdachten” Ze zijn gearresteerd in verband met de brand.

Frequente arbeidsongevallen

Arbeidsongevallen komen vaak voor in China. Ook op maandag vond een explosie plaats in een chemische fabriek in het noorden van China, volgens staatsmedia, die geen slachtoffers maar materiële schade aan omliggende gebouwen meldden. Het incident vond plaats in Taiyuan, de hoofdstad van de provincie Shanxi, volgens het provinciale dagblad Dahibao, dat de autoriteiten citeerde.

Lees ook Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Explosie in Jiangsu: ‘China wacht op een ongemakkelijke waarheid’

Volgens video’s die op sociale media zijn geplaatst, brak er brand uit op het industrieterrein, waarbij zeer dikke grijze rook vrijkwam die enorme paddenstoelen vormde in de lucht. Andere beelden tonen woningen op de grond bezaaid met glasscherven, en bange mensen die gebouwen verlaten of kozijnen die onder gebouwen vallen, veroorzaakt door de ontploffing van de explosie.

READ  [Direct] Resultaten provinciale verkiezingen Guyana

“Het personeel werd ter plaatse gestuurd, het vuur werd geblust en het dodental is nog niet bekend.”De krant Dahebao deponeerde op het sociale netwerk Weibo, daarbij verwijzend naar de autoriteiten. Volgens bewoners die door lokale media zijn geïnterviewd, raakten mensen gewond door glasscherven ten tijde van de explosie, die plaatsvond rond 17.25 uur lokale tijd (10.25 uur in Parijs). Dahebao zei dat de fabriek, genaamd Jiangyang, in september 2021 al een explosie had meegemaakt.

Slechte naleving van veiligheidsregels

Slechte naleving van veiligheidsregels, met name met betrekking tot opslagomstandigheden, gesloten uitgangen en gebrek aan brandbestrijdingsmiddelen worden vaak genoemd als de directe oorzaak van veel tragedies.

In maart 2019, Explosie van een chemische fabriek in Yanchengeen stad 260 kilometer ten noorden van Shanghai, doodde 78 mensen en verwoestte huizen in een kilometerslange omtrek.

Een van de ernstigste bedrijfsongevallen is die in 2015 in Tianjin (Noord). Bij een enorme explosie in een chemisch pakhuis zijn in deze grote havenstad, 120 kilometer ten zuidoosten van Peking, minstens 165 mensen om het leven gekomen.

De wereld met Agence France-Presse