Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In een intern document stelt Nestlé dat 60% van zijn producten ongezond zijn

De Zwitserse groep Nestle zei vandaag, maandag, dat het werkt aan zijn strategie voor zijn voedingsproducten, na publicatie van een artikel in de Britse krant The Guardian. financiële tijden Ze stellen dat de meeste van hun producten niet hoog genoeg scoren om als goed voor uw gezondheid te worden beschouwd. In een interne presentatie die werd uitgedeeld aan senior executives, erkende de voedselgigant dat meer dan 60% van zijn consumentenproducten en belangrijke dranken niet voldoen aan de “definitie van gezondheid” en dat “sommige van onze categorieën nooit gezond zullen zijn”, maar de groep is aan het herkaderen, meldt de zakenkrant British Daily.

In deze show ziet hij financiële tijden, de groep die eigenaar is van Smarties Confectionery en Chocolate Crunch, in het bijzonder, is zich ervan bewust dat slechts 37% van haar producten en dranken een beoordeling van meer dan 3,5 sterren krijgen in het 5-sterrenbeoordelingssysteem dat in Australië wordt gebruikt. Een score van 3,5 is de balk die als goed voor de gezondheid wordt beschouwd in dit systeem dat is ontwikkeld om consumenten te begeleiden bij hun aankopen, zoals het Nutriscore-systeem.

Dit aantal is niet gerelateerd aan zuigelingenvoeding of medische voeding.

Het percentage van 60% dat in de show wordt genoemd, heeft echter slechts betrekking op een deel van hun assortiment en zet het dagboek op de zalmpagina’s. Het heeft niets te maken met kindervoeding, producten voor huisdieren, koffie of zelfs medische voeding. In de praktijk heeft deze 60% betrekking op “slechts ongeveer de helft” van haar activiteiten in termen van omzet.

READ  Arbeidsongevallen geïdentificeerd bij Amazon voorafgaand aan de jaarlijkse promoties

Nu de consument zich afkeert van diepvriespizza’s, desserts en zeer zoete dranken, lanceerde de Zwitserse groep vijf jaar geleden een ingrijpende reorganisatie van zijn activiteiten, met speciale aandacht voor vegetarische alternatieven voor vlees en melk.

Met deze verandering in nieuwe grote consumententrends heeft de groep haar inspanningen opgevoerd om haar imago te herstellen, en financiële tijden Hij zei dat “de leidinggevenden van Nestlé de nieuwe toezeggingen die ze moeten doen op het gebied van voeding herzien” en ernaar streven “dit jaar een nieuw plan te onthullen”.

Een “project” om zijn gezondheidsstrategie bij te werken

Een woordvoerder van de groep bevestigde aan AFP dat “Nestlé werkt aan een bedrijfsbreed project” om zijn voedsel- en gezondheidsstrategie bij te werken. “We richten ons eerst op het deel van onze voedsel- en drankengroep dat kan worden gemeten met behulp van exogene systemen in het voedingsprofiel”, voegde ze eraan toe, waarbij ze het Australische systeem als voorbeeld en Nutriscore aanhaalde.

De groep heeft de inspanningen van de afgelopen twee decennia benadrukt om het suiker- en natriumgehalte te verminderen, dat de afgelopen zeven jaar aanzienlijk is gedaald “met ongeveer 14-15%”. In praktische termen is het deel van Nestlé’s portefeuille dat achterblijft bij de voedingskwaliteiten goed voor slechts 28% van het geschatte verkoopvolume van de groep voor 2021, herberekende Kepler-Chuvreux-analist John Cox in een beurscommentaar, wat uiteindelijk “geen verrassing” is. Onder andere activiteiten zoals het maken van snoep.

Dit “lek” in de pers kan echter wijzen op een “nieuwe portfolio-optimalisatie” in de zoetwarenindustrie om de focus op gezonde producten te vergroten, legt John Cox uit. De zoetwarenindustrie was de eerste activiteit die Mark Schneider, president van Nestlé, deed toen hij het in 2017 overnam.

READ  CAC40: correctief scenario begint, Nasdaq is lager dan 13.200