Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gas, gedeeltelijke werkloosheid en wintervakantie.. wat verandert er op 1 juni in Frankrijk

Gasprijs gaat dit jaar (weer) omhoog Pixabay

Deze dinsdag zijn we 1 juni, en naast de mooie dagen die in overvloed terugkeren en de zomer die vele, vele oordelen inluidt en prijzen veranderen. We evalueren je.

Belasting thuis direct

Administratief gedoe, de tijd dringt voor uw advertentie belastingen. Woont u op een afdeling tussen 20 en 54 jaar en is dit uw laatste dag, dan kunt u dit artikel achterlaten en uw erkenning online indienen (papieren versie is verlopen op 20 mei). Voor afdelingen ouder dan 54 heb je tot 8 juni (en we verzekeren je, het is sneller dan het lijkt). Als je tussen sectie 1 en 19 woont, nou…. Het was te laat en moest afgelopen woensdag klaar zijn. Sorry!

Stijging van de gasprijs

Op 1 juni stegen de gereguleerde tarieven van ENGIE met 4,4%. Deze stijging is 1,2% voor klanten die gebruik maken van Gas Voor koken 2,6% voor dubbel gebruik, koken en warm water en 4,6% voor gasgestookte fornuizen.

Verlaging gedeeltelijke WW-uitkering

Gedeeltelijke werkloosheidsuitkering Aanzienlijk afneemt. Tot nu toe ontvangen de betrokken werknemers 84% ​​van hun nettoloon en 100% als ze het minimumloon hebben. Vanaf 1 juni betaalt de staat slechts 72% van hun nettosalarissen, exclusief beschermde sectoren zoals hotels, toerisme of evenementen, die tot 1 juli ten minste 84% van hun nettosalarissen zullen ontvangen.

einde van de wintervakantie

Lokale huisuitzettingen mogen vanaf 1 juni hervat worden. Vanwege de gezondheidscrisis is de winterstop met twee maanden verlengd. Een beslissing die sterk bekritiseerd werd door de verenigingen. Volgens een persbericht van de Abbey Pierre Foundation zullen 66.000 mensen worden getroffen door de huisuitzettingen.

Vaarwel, Grand Paris voor oude dieselmotoren

Voertuigen met Crit’Air 4 en hoger, de oudste diesel- en benzinemotoren, mogen vanaf dinsdag niet meer rijden op weekdagen in de lage-emissiezone van Groot-Parijs.

Particuliere voertuigen (auto of tweewielig) en lichte bedrijfsvoertuigen met de classificatie Crit’Air 4 en 5 en niet met de classificatie Crit’Air 4 en 5 kunnen doordeweeks niet rijden tussen 8:00 en 20:00 uur, met uitzondering van feestdagen, in een grote gebied gelegen binnen de A86 die een brede ring rond Parijs vormt. Concreet zijn dit Euro 1, 2 of 3 dieselvoertuigen, geregistreerd vóór 31/12/2005, en benzinevoertuigen geregistreerd vóór 31/12/1996. Voor vrachtwagens, bussen en touringcars geldt dit verbod elke dag van 08.00 uur tot 20.00 uur.

YouTube-advertentie wijzigen

Reclamerevolutie aan Youtube, en niet echt in de zin van de makers, want het is nu mogelijk voor de digitale gigant om in elke video te adverteren en zonder de auteur van de video te betalen. De gigant, die zijn gebruiksvoorwaarden heeft gewijzigd, zei dat betalingen die door YouTube aan videomakers worden gedaan “als inkomsten worden beschouwd”.

READ  De stad Lyon gaf 15 miljoen euro uit om 166 vervuilende gemeentelijke voertuigen te vervangen