Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In een huis in België zijn bijna 80 bevroren karkassen van huisdieren gevonden

In een huis in België zijn bijna 80 bevroren karkassen van huisdieren gevonden

De lichamen van 75 katten en 3 honden werden gevonden in een huis in het zuiden van het land, bewoond door Muhamasheen. Ook werden 25 katten, levend maar in slechte gezondheid, gevangen genomen door de SPA.

Een lokale afdeling van de Dierenbescherming (SPA) zei donderdag dat ze vijfenzeventig dode katten en drie honden had gevonden in koelkasten in een huis in de regio Bergen (Zuid-België).

De tussenkomst van de dierenwelzijnsdiensten van het Waalse Gewest maakte het ook mogelijk om 25 katten levend maar in slechte gezondheid in beslag te nemen, aldus dezelfde bron, die de informatie van de RTBF-zender bevestigt.

“Een eerbetoon aan de directeur van een (dieren)asiel dat we nog nooit eerder hebben gezien”, zeiden onze collega’s AFP Gaëtan Sgualdino, directeur van de SPA in La Louvière, nabij Bergen.

Hij voegde eraan toe: “Ik had nooit gedacht dat ik op een dag zoveel dode lichamen op de grond zou moeten leggen om te worden onderzocht.”

Ontdek het “onnoemelijke”

Het was waarschijnlijk op basis van een “aangifte” van een buurman dat de Waalse Dierenwelzijnsdienst woensdag tussenbeide kwam in deze onhygiënische woning, legde Gaëtan Sgualdino uit, met politieversterking.

Er werden geen details verstrekt over de identiteit van de bewoners, die werden beschreven als Muhamasheen, noch over het gebied. Volgens de RTBF zou de politie ‘getuigen’ van de feiten horen, een eerste stap naar het verhoor van mogelijke verdachten van dierenmishandeling.

Ontbrekende ogen op sommige lijken, lijken die al bevroren zijn in staat van ontbinding: het hoofd van de SPA sprak van een “onbeschrijfelijke” ontdekking.

Volgens Gaëtan Sgualdino kan het hoge aantal karkassen worden verklaard door “ongecontroleerd fokken” bij katten.

“We praten vaak over de plicht om te steriliseren, maar volgens mij was er sprake van nalatigheid, zo’n gebrek aan zorg, dat dieren soms snel doodgingen”, zegt hij tegen de RTBF.

READ  Een vliegtuig verliest halverwege de vlucht een deel van zijn romp

Mogelijke gevangenisstraffen voor overtreders

“We vonden karkassen (van oude dieren) die een paar dagen oud waren, soms een paar uur oud.”

Volgens de Waalse Dierenwelzijnswet kunnen ernstige gevallen van mishandeling leiden tot een gevangenisstraf, op voorwaarde dat vervolging wordt ingesteld door het parket. Ook kunnen zware bestuurlijke boetes worden opgelegd.

De 25 katten die in drie asielen levend werden gevonden, werden verwelkomd om daar behandeld te worden, met name voor huidaandoeningen die verband houden met het feit dat ze in hun nest leven.

De belangrijkste artikelen