Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het hoofd van de NAVO bevestigde dat de training van Oekraïense piloten op de F-16 al “begonnen” is.

Het hoofd van de NAVO bevestigde dat de training van Oekraïense piloten op de F-16 al “begonnen” is.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg maakte op donderdag 15 juni bekend dat de training van Oekraïense piloten op de F-16 al heeft plaatsgevonden. “begint”. Hij gaf geen details over de training van de landen tijdens zijn verklaring aan de pers, in de zijlijn van de top van de ministers van Defensie in Brussel (België), behalve dat het hoofd van de NAVO aangaf dat er nog geen beslissing was genomen. Deze apparaten werden geleverd aan het Oekraïense leger. Veel EU-landen hebben echter de bereidheid uitgesproken om deze vliegtuigen te leveren. Volg ons leven.

Oekraïense leger “Vooruitgang” aan het front ondanks “sterk verzet” Russische troepen. Oekraïense troepen rukten op “meer dan drie kilometer” Tijdens de afgelopen 10 dagen in de regio Bakhmut in Oost-Oekraïne, zei de vice-minister van Defensie van Oekraïne, Jana Malyar, op een persconferentie op donderdag. In het zuiden, zei ze “Geleidelijke maar zekere vooruitgang” Van het Oekraïense leger, zelfs als “De vijand verzet zich hevig”.

De directeur-generaal van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie is aangekomen bij de kerncentrale van Zaporizhia. Rafael Grossi arriveerde donderdagmiddag als onderdeel van een inspectiebezoek, maakte de Oekraïense operator Energoatom bekend. Twee keer moest zijn bezoek om veiligheidsredenen worden uitgesteld. De directeur-generaal van het Internationaal Atoomenergieagentschap, die deze gigantische energiecentrale al verschillende keren heeft bezocht, moet bepalen of deze gevaar loopt door de verwoesting van de Kakhovka-dam. Het waterpeil in de koelvijver wordt gemonitord en is momenteel stabiel.

Moskou beweert dat er op 10 september lokale “verkiezingen” plaatsvinden in de bezette gebieden. Donderdag kondigde de Russische Kiescommissie aan dat er op 10 september lokale “verkiezingen” zouden worden gehouden in de door Rusland bezette gebieden in Oekraïne, waarvan zij eiste dat ze in september 2022 zouden worden geannexeerd. Deze verkiezingen zijn volgens de commissie bedoeld om regionale raden te kiezen en gemeenteraden, ook al woeden de gevechten in deze regio’s, Loehansk en Donetsk in het oosten en Zaporizhia en Kherson in het zuiden.

READ  Binnenkort een vierde dosis van een vaccin om Omicron te bestrijden?

Kiev kondigde aan dat het van de ene op de andere dag een kruisraket en 20 Russische drones heeft neergeschoten. Drie raketten troffen opnieuw een stad in de regio Dnipropetrovsk, Kryvyi Rig, de geboorteplaats van president Volodymyr Zelensky. Ze raakten elkaar ‘Twee industriële bedrijven die niets met het leger te maken hebben’Dat zei het hoofd van de militaire afdeling van de stad, Oleksandr Filkul, donderdag in een telegram. Hij voegde eraan toe dat een 38-jarige man gewond raakte en naar het ziekenhuis werd gebracht, maar dat zijn leven niet in gevaar is.