Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de Verenigde Staten is een stel gearresteerd voor nucleaire spionage

Op zondag kondigde het Amerikaanse ministerie van Justitie aan dat een Amerikaans echtpaar, waaronder een ingenieur van de Amerikaanse marine, was gearresteerd in West Virginia en beschuldigd van nucleaire spionage voor een buitenlandse regering, en in feite een undercover FBI-agent was die hen met cryptocurrency betaalde.

«Voor ongeveer een jaar“Schrijft aan het Amerikaanse ministerie van Justitie, de 42-jarige nucleair ingenieur Jonathan Toby, met de hulp van zijn vrouw, de 45-jarige Diana,”Hij verkocht beschermde informatie over het ontwerp van door kernenergie aangedreven oorlogsschepen aan iemand waarvan hij dacht dat hij een vertegenwoordiger was van een buitenlandse mogendheid‘Maar wie was het?’Geheime FBI-agent».

De aanklacht van de federale aanklager, die werd gepubliceerd, vertelt hoe deze agent contact heeft opgenomen met de verdachte, die werkt in het nucleaire voortstuwingsprogramma van de marine, na het onderscheppen van een eerste pakket met daarin met name “Marine documenten» en een computerkaart met de procedure voor het aanmaken van een contactpersoon op een versleuteld berichtensysteem. Het pakket was bedoeld voor het buitenland, wat de rechtbanken niet hebben bekendgemaakt.

Cryptovaluta voor $ 100.000

Volgens fragmenten uit de uitwisselingen biedt de geheim agent “Cadeau“door”Van een vertrouwde vriend in uw land» Maar de ingenieur, die is gevestigd in Annapolis, de hoofdstad van Maryland, waarschuwde en wilde betaald worden in cryptocurrency. Tussen juni en augustus ontving de man verschillende keren betalingen in cryptocurrency voor $ 100.000, in ruil voor het overhandigen van geheime informatie over de kernreactoren van de onderzeeërs. Deze gegevens stonden op versleutelde SD-kaarten, gedeponeerd op vooraf afgesproken locaties in West Virginia en verborgen in een boterham met pindakaas of een pakje kauwgom. De ingenieur schreef daar onder de naam “Alice».

READ  direct. Het Covid-19-virus heeft in Europa meer dan een miljoen mensen gedood

Het stel werd zaterdag gearresteerd door de FBI nadat ze opnieuw een SD-kaart hadden laten vallen op een ontmoetingsplaats. Toebbe, die wordt beschuldigd van het overtreden van de Atomic Energy Act, zal dinsdag voor het eerst voor de rechter verschijnen in de zaak voor de federale rechtbank in Martinsburg, West Virginia.