Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tunesië heeft een nieuwe regering

Elf weken na het nemen van volledige bevoegdheden Door de president, Kais Saied, heeft Tunesië op maandag 11 oktober een nieuwe regering gekregen, Het presidentschap kondigde in een verklaring aan:.

Voor het eerst in de geschiedenis van het land werd de vorming van de regering toevertrouwd aan een vrouw, Universiteit van Naglaa Boden, maar zij en haar team zullen drastisch minder bevoegdheden hebben na de staatsgreep van Mr. Said. NSl was boden Op 29 septemberRuim twee maanden na het ontslag van premier Hisham al-Mashishi op 25 juli door het staatshoofd, die Parlement bevroor ook Hij nam de rechterlijke macht over.

In zijn toespraak tijdens de beëdiging zei dhr.l Boden, 63, beweerde dat: “Anti-corruptie wordt het belangrijkste doel” van zijn 25-koppige regering naast zijn leider. Onder hen is Samir Saeed, een bankier die werd benoemd tot minister van Economie en Planning. Advocaat Tawfiq Sharaf El-Din, ontdekt de interieurportefeuille die hij al bezat tussen september 2020 en januari 2021.

Protesten tegen de president

Er komt een nieuwe aankondiging van de regering De dag na een nieuwe demonstratie In Tunis, tegen de buitengewone maatregelen van de heer Said, waaraan minstens 6000 mensen in de hoofdstad deelnamen.

Na twee maanden van onzekerheid vaardigde de heer Said op 22 september een decreet uit waarin de opschorting van verschillende hoofdstukken van de grondwet en de oprichting van ‘Buitengewone maatregelen’Het is de bedoeling dat het een tijd is om politieke hervormingen door te voeren, waaronder amendementen op de grondwet van 2014. Te midden van een sociale, economische en gezondheidscrisis en na maanden van politieke blokkade vertrouwde de heer Said op ‘dreigend gevaar’ Om zijn acties te rechtvaardigen, hekelde hij als een… “staatsgreep” door zijn tegenstanders en NGO’s.

READ  Nieuws | Japan: Shinkansen-bedieningselementen dumpen om naar het toilet te gaan
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Tunesië in het gezicht van de autoritaire drift van zijn president, Kais Saied

De wereld met AFP