Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de regio Pas-de-Calais sloeg de bliksem in op een voetbalveld, waarbij één persoon om het leven kwam en een ander ernstig gewond raakte

In de regio Pas-de-Calais sloeg de bliksem in op een voetbalveld, waarbij één persoon om het leven kwam en een ander ernstig gewond raakte

Gudong / Gudong / Wereldfotocollectie VI Op 23 mei 2024 overleed tijdens een voetbaltraining in de regio Pas-de-Calais een man door bliksem.

Gudong / Gudong / Wereldfoto’s Groep VI

Op 23 mei 2024 overleed tijdens een voetbaltraining in de regio Pas-de-Calais een man door bliksem.

Diverse feiten – Bliksem doodde één persoon en verwondde een ander ernstig toen hij viel op een voetbalveld tijdens een training op donderdagavond 23 mei in Courier, nabij Lens (Pas-de-Calais), zo maakte de prefectuur bekend.

Eén man en een ander stierven “Hij had pijn op de borst en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.”schrijft de provincie in een persbericht, waarin wordt aangegeven dat deze beoordeling waarschijnlijk zal evolueren.

De overleden man is vermoedelijk 33 jaar oud en was voetbalcoach Stem van het Noorden. Dezelfde bron maakt melding van twee mensen die lijden aan pijn op de borst, in de leeftijd van 44 en 25 jaar. Ze werden in ernstige toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ook vier mannen raakten lichtgewond.

Er deden ongeveer dertig mensen mee

Ongeveer dertig andere mensen namen deel aan deze aflevering “Geschokt maar ongedeerd.”. Brandweerlieden, hulpdiensten en politie werden ter plaatse ingezet.

“Vanavond omstreeks 20.00 uur sloeg een blikseminslag in in het Gabriel Berry Stadion in Currier, terwijl er voetbaltrainingen plaatsvonden.””, zo staat in het persbericht.

Pas-de-Calais werd donderdagavond door Météo-France op geel alarm geplaatst voor onweersbuien, net als driekwart van Frankrijk. Sinds november is de regio Pas-de-Calais getroffen door een reeks historische overstromingen, waardoor duizenden inwoners zijn getroffen.

Zie ook op HuffPost :