Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de Gironde komen gekozen functionarissen in opstand tegen de ‘financiële verstikking’ van gemeenschappen: nieuws

In de Gironde komen gekozen functionarissen in opstand tegen de ‘financiële verstikking’ van gemeenschappen: nieuws

Ongeveer 350 regionale, administratieve, stedelijke en gemeentelijke gekozen functionarissen uit de Gironde hekelden tijdens een bijeenkomst op zaterdag in Bordeaux de “financiële verstikking” van gemeenschappen en eisten meer “autonomie” om “de lokale openbare dienst te behouden”.

Deze gekozen functionarissen, voornamelijk van PS, EELV of LR, kwamen bijeen in de provinciale raadskamer en ondertekenden een brief gericht aan president Emmanuel Macron waarin werd opgeroepen tot “een duidelijke overdracht van vaardigheden, vergezeld van middelen die het succes van echte lokale politieke autonomie mogelijk zullen maken” naar de regio. Het echte Girondin-contract” – in de historische zin van het woord.

Volgens deze gekozen functionarissen, waaronder MDM-senator Alain Casabon, staan ​​gemeenschappen op de rand van “financiële verstikking”: gemeenten hebben niet langer “alleen de belasting op bebouwde grond” als financiële hulpbron, en provincies zijn financieel verstikt. De inkomsten uit overdrachtsbelasting daalden als gevolg van de vastgoedcrisis, en “de schulden van de regio’s zijn binnen vier jaar verdubbeld”, aldus “opeenvolgende crises”.

Volgens Jean-Luc Glaze, de socialistische voorzitter van de provinciale raad van de Gironde, ‘hebben gemeenten, provincies en regio’s te lijden’. Hij voegde eraan toe dat we op departementaal niveau, “ter compensatie van alles wat we doen” op het gebied van solidariteit, “in zes jaar tijd 1,8 miljard euro hebben verloren, wat enorme bedragen zijn.”

“We willen stabiele inkomsten om de solidariteitstaken die we uitvoeren te financieren”, zoals het helpen van ouderen, gehandicapten, mensen met een handicap of het beschermen van kinderen, benadrukte de gekozen functionaris, terwijl hij het ontbreken van belastingen op zijn instellingen en de “onvoldoende” financiële middelen aan de kaak stelde. compensatie van de staat.

READ  Dit is de oorzaak van de seriematige storingen van de elektrische truck

In oktober 2018 organiseerden enkele honderden gekozen functionarissen van Girondin van alle partijen een soortgelijke mobilisatie om de voorgestelde fusie tussen de provincie en de stad aan de kaak te stellen, slechts enkele maanden voordat deze werd verlaten.

Gepubliceerd op 2 december om 16:09 uur, AFP