Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

S&P Global Ratings handhaaft zijn AA-rating voor Frankrijk

S&P Global Ratings handhaaft zijn AA-rating voor Frankrijk

Er werd lang naar deze rating uitgekeken, zoals deze gisteravond werd onthuld door het invloedrijke financiële ratingbureau S&P Global Ratings. Deze laatste heeft besloten de rating van Frankrijk ongewijzigd te laten, d.w.z. AA, met een negatief vooruitzicht.

volgens Flits OostHet ratingbureau Standard & Poor’s legde uit dat de rating werd gehandhaafd met een negatief vooruitzicht vanwege de “onzekerheid” rond ” De overheidsfinanciën in Frankrijk in de context van een hoog begrotingstekort, zij het langzaam afnemend, en een hoge staatsschuld “In feite is de ontwikkeling van de Franse economie nog steeds verre van de beste omstandigheden voor een gegarandeerd herstel, aangezien de rente zeer hoog blijft en de geschatte groei van 0,8% voor 2024 blijft belemmeren.

Standard & Poor’s voorspelt in zijn betoog: Het terugdringen van de staatsschuld als percentage van het bbp, beginnend in 2025, zij het zeer geleidelijk ” Het zegt dat ” De transmissie van hogere financieringskosten als gevolg van stijgende rentetarieven zal geleidelijk plaatsvinden “.

Voor alle duidelijkheid: het Agentschap is van mening dat “ De begrotingsprognoses brengen nog steeds aanzienlijke risico’s met zich mee die, indien gerealiseerd, de Franse begrotingsflexibiliteit verder zouden kunnen beperken Om haar zorgen te onderbouwen noemt ze een voorbeeld: Strengere financieringsvoorwaarden » of “Toenemende politieke verdeeldheid » Wat de beleidsimplementatie kan bemoeilijken.

Bruno Le Maire verwelkomt het besluit “in harmonie” met de keuzes van de regering

Deze beoordeling is verre van de meest vleiende, vooral met zo’n negatief perspectief, maar lijkt de regering te troosten, aldus Bruno Le Maire, die het besluit over X onmiddellijk na de publicatie ervan verwelkomde. De minister van Economische Zaken vindt het.” In lijn met de keuzes van het kabinet op het gebied van de overheidsfinanciën “.” Wij blijven meer dan ooit vastbesloten om de overheidsuitgaven terug te dringen en de Franse schuldafbouw te versnellen Hij bevestigde.

READ  Transilien, RER en trams: slechts één op de drie treinen rijdt maandag op bepaalde lijnen

Het is duidelijk dat Bruno Le Maire, nog steeds in de geest van zijn campagne voorafgaand aan het bewind, hieraan toevoegt: Met onze onafhankelijkheid en respect voor onze nationale en Europese verplichtingen “Het moet gezegd worden dat de regering van Elizabeth Bourne erg bang was voor deze uitspraak van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s.

Ter herinnering: Matignon bleef tot dan toe in een echte financiële confrontatie verwikkeld met Fitch, dat Frankrijk afgelopen april met één stap verlaagde naar AA, ook al was Moody’s later milder met de Aa2-rating.