Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de Democratische Republiek Congo veroordeelt het leger een “poging tot staatsgreep” na een schietpartij in Kinshasa

In de Democratische Republiek Congo veroordeelt het leger een “poging tot staatsgreep” na een schietpartij in Kinshasa

Bij een vuurgevecht vroeg op zondag 19 mei in de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo tussen gewapende mannen in militair uniform en de bewakers van een hoge politicus kwamen drie mensen om het leven, aldus de officiële woordvoerder van de politicus en lokale media.

Michel Muto Muhima, zijn woordvoerder, zei dat de gewapende mannen de residentie van Vital Kamerhe, de voormalige vice-premier van economische zaken in Kinshasa, hadden aangevallen, maar dat zijn bewakers hen hadden afgeslagen. op. “Vital Kamerhi en zijn familie zijn veilig en wel. Hun veiligheid is verbeterd.”hij is aan het schrijven.

De strijdkrachten van de Democratische Republiek Congo bevestigen via hun officiële woordvoerder dat er sprake was van een of andere schietpartij. “poging tot staatsgreep” betrekken bij “Buitenlanders en Congolezen”Dat werd verijdeld en de daders werden gearresteerd.

“De poging tot staatsgreep werd in de kinderschoenen gedwarsboomd door de defensie- en veiligheidstroepen.”Generaal Sylvain Ekeng van zijn kant maakte dit bekend in een kort bericht op de nationale televisie. “Bij deze poging waren buitenlanders en Congolezen betrokken.” degenen die dat hebben “Iedereen werd werkloos, inclusief hun leider.”Ook toegevoegd.

Twee politieagenten en een van de aanvallers kwamen om tijdens de schietpartij die rond 04.30 uur begon in het huis aan de Chachi Street, twee kilometer van het presidentiële paleis, waar ook enkele ambassades zijn gevestigd, aldus M.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Felix Tshisekedi, president van de Democratische Republiek Congo: Rwanda is niet de enige verantwoordelijk voor de tegenslagen van Congo

READ  Pakistaanse Taliban eisen verantwoordelijkheid op voor aanval waarbij 4 . doden vielen

De foto’s, die uit de omgeving lijken te komen, tonen militaire vrachtwagens en zwaarbewapende mannen die door de verlaten straten van de wijk lopen.
De Amerikaanse ambassade in de Democratische Republiek Congo heeft een veiligheidswaarschuwing afgegeven, waarin wordt opgeroepen tot voorzichtigheid “Verslagen van schietpartijen”.

Deze feiten komen in de context van de crisis die de regerende partij onder leiding van president Felix Tshisekedi op zijn grondvesten doet schudden, met betrekking tot de parlementsverkiezingen die zaterdag zouden plaatsvinden, maar werden uitgesteld – en waaraan Vital Kamerhi wil deelnemen. kandidaat.

De wereld met AP

Hergebruik deze inhoud