Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de Asni-gemeenschap baart een horizon zonder perspectief de slachtoffers zorgen

In de Asni-gemeenschap baart een horizon zonder perspectief de slachtoffers zorgen

Met onze speciale correspondent in Asni. David Bas

De aardbeving verwoestte de stad Asni. Deze gemeenschap ligt in de provincie Al Haouz, ongeveer vijftig kilometer van Marrakesh.

Leger en civiele bescherming Het koninkrijk Marokko Het zette daar een groot kamp op om bewoners die hun huis verloren hadden, op te vangen.

Lees ookMarokko: In Marrakesh verandert een stadion in een opvangcentrum voor rampslachtoffers

Bijna een week na de aardbeving getuigen ontheemde gezinnen van alle hulp die ze hebben ontvangen, maar ook van hun behoeften voor de toekomst.

Groen, geel en blauw. Al snel werden er tientallen tenten opgezet in dit dorp, gelegen in het hart van de bergen. Ook een indrukwekkend militair hospitaal en zelfs een trampoline voor de kinderen.

Kinderen die trampolines speelden werden in het kamp ingezet om Asni-bewoners te verwelkomen die tijdens de aardbeving hun huis verloren. © David Bache/RFI

We weten niet wat er in de toekomst zal gebeuren »

Ibrahim Al-Maamari woont hier nu vijf dagen met zijn gezin. ” Dit is onze tentwaarnaar hij verwijst. We waren misschien met zijn tienen in een tent. We hebben nog steeds tenten nodig. We slapen met veel mensen, dus we hebben nog tenten nodig. Ze geven ons dingen om te slapen, eten, enz. We kunnen niet terug naar ons huis om wat spullen op te halen, omdat huizen snel instorten. We kunnen dus geen huizen binnengaan, dat is te riskant. »

Hoewel hij niet nalaat zijn dankbaarheid te tonen aan de autoriteiten, die hem te hulp schoten, maakt dit gezinshoofd zich ook grote zorgen over de toekomst: “ Dit gebied is koud, er zijn bergen, het sneeuwt en het regent. Wanneer de woningen gerepareerd zullen worden, is nog niet bekend. We hebben geen informatie. Tot nu toe hebben ze niets gezegd over hoe lang we hier zullen blijven. We weten niet wat er in de toekomst zal gebeuren. »

READ  Voormalig modemagnaat Peter Nygard is in Canada veroordeeld wegens aanranding

Na nood en nood begonnen de slachtoffers hun hoofd op te heffen: maar de horizon werd verduisterd door het Hoge Atlasgebergte en pijnlijke twijfels.

Lees ookAfrica Guest – Aardbeving Marokko: “Het is chaos, je kunt je de omvang van de schade niet voorstellen.”