Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De autoriteiten geven opdracht tot de evacuatie van burgers in de Kherson-regio

De autoriteiten geven opdracht tot de evacuatie van burgers in de Kherson-regio

De Cherson-regio, die gedeeltelijk wordt gecontroleerd door Russische troepen, in het zuiden van het land, wordt regelmatig gebombardeerd.

Donderdag hebben de Oekraïense autoriteiten opdracht gegeven tot een gedwongen evacuatie van burgers in de Kherson-regio in het zuiden van het land, die deels wordt gecontroleerd door Russische troepen en regelmatig het doelwit is van bombardementen.

“De Regionale Defensieraad van Kherson heeft besloten tot de gedwongen evacuatie van gezinnen met kinderen uit gebieden die blootgesteld zijn aan voortdurend vijandelijk vuur”, zei gouverneur Oleksandr Prokudin van Kherson in Telegram.

In de regio Kherson controleren Russische troepen gebieden ten zuiden van de rivier de Dnjepr, na hun terugtrekking vorig jaar uit de stad Cherson, de hoofdstad van de regio, die regelmatig wordt blootgesteld aan bombardementen.

Zorgen over de elektriciteitsvoorziening

In augustus hadden de Oekraïense autoriteiten al de evacuatie aanbevolen van burgers uit ongeveer tien districten in de regio Charkov, in het noordoosten van het land, in het licht van een lokale aanval door Russische troepen. Deze evacuaties waren echter niet verplicht.

Oleksandr Prokudin merkte ook op dat regionale autoriteiten zich voorbereiden op “noodgevallen” in de komende herfst en winter voor de elektriciteitsvoorziening.

Rusland voerde in de winter van 2022 een grootschalige bombardementscampagne uit op de Oekraïense infrastructuur, waardoor regelmatig de stroom uitviel.

Belangrijkste artikelen

READ  Minstens 11 mensen kwamen om en ongeveer 100 raakten gewond bij een treinongeluk