Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In China baren de bronnen van een ongekende economische crisis de wereld zorgen

In China baren de bronnen van een ongekende economische crisis de wereld zorgen

Staat de Chinese economie op instorten? In twee weken tijd heeft zich slecht nieuws verzameld voor de op een na grootste economie ter wereld: een daling van de export met 14,5% in juli, wanbetalingen en faillissementen van grote vastgoedontwikkelaars, de intrede van het land in deflatoir gebied …

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Te midden van de economische recessie publiceert China geen cijfers meer over jeugdwerkloosheid

Als teken dat de situatie ernstig is, doen de Chinese autoriteiten hun best om de moeilijkheden te verbergen: economen wordt gevraagd alleen over goed nieuws te praten en het Nationaal Bureau voor de Statistiek is gestopt met het publiceren van jeugdwerkloosheidscijfers, die net een recordhoogte hebben overschreden in juni tot 21,3%. Op de grond in China is het moeilijk om leiders te vinden die optimistisch zijn over de toestand van hun sector. Met weinig vertrouwen in de toekomst sparen gezinnen meer dan ze uitgeven.

Als de stemming somber is, zijn experts het erover eens dat het onwaarschijnlijk is dat een zeepbel in Lehman Brothers-stijl in 2008 barst. Het gevaar schuilt veeleer in het voortduren van de huidige crisis, die een langdurige periode van recessie inluidt, zoals die in Japan na 1991.

“nieuw normaal”

Want de conjuncturele vertraging draagt ​​bij aan een structurele trend: het einde van een tijdperk van stevige groei en de intrede ‘Het nieuwe normaal’ : een minder dynamisch China, waarvan de bevolking afneemt, maar zijn ontwikkeling is gebaseerd op groei ” Hoge kwaliteit “In officiële termen, dat wil zeggen op basis van consumptie en geavanceerde technologieën, en in mindere mate van investeringen en export.

READ  Distributeurs mogen benzine gedurende “een paar maanden” met “verlies” verkopen, kondigde Bourne aan
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Chinese vastgoedcrisis, beperkt risico voor de wereldeconomie

Maar het onderhandelen over deze landing, na dertig jaar van hectische ontwikkeling, is een bijzonder delicate aangelegenheid. Het is zelfs de grootste economische uitdaging van het Xi Jinping-tijdperk. Omdat de huidige vertraging de onevenwichtigheden blootlegt die tijdens de voorgaande periode zijn opgebouwd.

De belangrijkste zorg is het risico van besmetting van onroerend goed naar financiën. Nadat Country Garden in gebreke was gebleven, veroorzaakte een ander stuk informatie paniek onder investeerders: een dochteronderneming van Zhongzhi Investment Fund ging ook in gebreke met betrekking tot obligaties, waardoor zijn schuldeisers op 11 augustus werden ontmaskerd. Het bedrijf is een van de belangrijkste spelers op het gebied van “schaduwfinanciering” in China, dat minder wordt gecontroleerd dan banken die openstaan ​​voor het grote publiek, maar een belangrijke rol speelt bij de financiering van de particuliere sector.

De blootstelling van deze etablissementen aan de vastgoedsector wekt de vrees dat zij de volgende zijn om in te duiken, terwijl meer dan tachtig projectontwikkelaars de afgelopen twee jaar in gebreke zijn gebleven. In 2022 brachten de moeilijkheden van lokale banken in Henan (centrum), die dicht bij vastgoedontwikkelaars staan, duizenden spaarders ertoe om te doen alsof ze hun spaargeld terug wilden krijgen.

Je hebt nog 59,26% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.