Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“De auto heeft een plaats ingenomen die geen enkel vervoermiddel kan vervangen.”

“De auto heeft een plaats ingenomen die geen enkel vervoermiddel kan vervangen.”

In Frankrijk levert de transportsector de grootste bijdrage aan klimaatverandering, verantwoordelijk voor 31% van onze uitstoot. Het is de enige auto die het zwaarst weegt, aangezien hij verantwoordelijk is voor 16% van de uitstoot in Frankrijk. De Europese Unie heeft zich ertoe verbonden de verkoop van thermo-elektrische voertuigen in 2035 stop te zetten ten gunste van elektrische voertuigen. Maar deze verschuiving van de ene technologie naar de andere zal niet genoeg zijn om onze uitstoot te verminderen, benadrukken veel experts. Hoe de autoruimte verkleinen? Zijn er tastbare oplossingen voor overheidsbeleid die dit hebben bereikt? Tot welk ander type voertuig kunnen we ons wenden om onze reizen te verzekeren en tegelijkertijd zo min mogelijk bij te dragen aan de opwarming van de aarde?

Transportdecarbonisatie-onderzoeker Aurelien Bigo geeft antwoorden in deze aflevering van de “Human Heat”-podcast, die op 9 mei 2023 werd uitgezonden op www. wereld.

Waarom weegt een auto zoveel in de uitstoot van broeikasgassen?

Want de auto van tegenwoordig is erg afhankelijk van olie, en het verbranden van olie zorgt ook voor veel uitstoot van kooldioxide. De auto is behoorlijk dominant in mobiliteit en deze afhankelijkheid, over langere afstanden, toont aan dat dit aanzienlijke hoeveelheden CO2-uitstoot zijn.

Frankrijk is de afgelopen 50 jaar gebouwd rond autogebruik, met accommodaties ver van banen of scholen en winkels. De auto wordt voor velen verplicht…

Landschapsarchitectuur wordt ontworpen door auto en auto. Het maakte deze stadsuitbreiding mogelijk, en in het bijzonder de verspreiding van woningen. Als je die ruimtelijke ordening eenmaal hebt, ben je afhankelijk van de auto, omdat je met de auto alleen relatief lange afstanden kunt afleggen, die lopend of fietsend met meer moeite kunnen volbrengen. Deze spreiding maakt het openbaar vervoer lastig. Waar sprake is van een hoge bevolkingsdichtheid, bijvoorbeeld in grote steden, is het zeer efficiƫnt om openbaar vervoer in te zetten omdat er grote reisstromen zijn. Maar als je zo verspreid bent, wordt het op sommige plaatsen moeilijk of zelfs onmogelijk om efficiƫnt openbaar vervoer te hebben.

READ  Is dit werkelijk de beste situatie? Dit zijn de nadelen die u moet weten voordat u begint!

Er is bijvoorbeeld noodzakelijkerwijs een verschil tussen gebruik in de stad en op het platteland. Wat is de verdeling tussen autogebruik in Frankrijk vandaag?

Je hebt 87,04% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.