Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk wil de mogelijkheid om berichten te blokkeren verwijderen

Elon Musk wil de mogelijkheid om berichten te blokkeren verwijderen

de Amerikaanse miljardair Elon Musk Aangekondigd dat hij een bericht op wilde verwijderen X (voorheen Twitter) Waarmee je berichten van bepaalde accounts kunt blokkeren. ” wegversperring [bloquer] Elon Musk zei vrijdag, verwijzend naar “directe berichten” tussen gebruikers van dit sociale netwerk, dat het als een functie zal worden verwijderd, met uitzondering van DM’s. Deze functie is bedoeld om de handel tussen bepaalde accounts op het platform te beperken.

Elon Musk, wie Twitter overgenomen in oktoberdat voor $ 44 miljard werd omgedoopt tot X, heeft wijzigingen aan het platform altijd gerechtvaardigd door de wens om maximale vrijheid van meningsuiting aan te moedigen.

Haatberichten floreren

Sinds de overname door de Amerikaanse miljardair heeft het sociale netwerk dat wordt gebruikt door personages van alle geloven over de hele wereld de advertentie-inkomsten zien instorten, deels vanwege deze aanmoediging van alle vormen van meningsuiting, inclusief haat, en de heropleving van extremistische gebruikersaccounts. Volgens het Centrum Tegen Digitale Haat (CCDH) circuleren er opnieuw haatdragende berichten op het platform, wat X ontkent, die een klacht heeft ingediend tegen de Adviesraad voor de Rechten van de Mens.

Elon Musk heropende de rekening van de voormalige president in december Donald TrumpHij werd begin 2021 van het podium verbannen vanwege zijn rol in de aanval op het Capitool op 6 januari van hetzelfde jaar door een groep van zijn aanhangers die de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 die de overwinning opleverden, aanvechten. Jo Biden. Ook heropende X het account van de Amerikaanse rapper Kanye West Acht maanden nadat hij was geschorst, aldus Amerikaanse media. Afgelopen herfst plaatste Kayne West, artiestennaam Ye, een foto met een hakenkruis verstrengeld met de davidster en Elon Musk en besloot vervolgens zijn account op te schorten.

READ  Audi Skysphere, het eerste concept van de toekomst