Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eni: Klanten zijn boos op de leverancier na het ontvangen van astronomische elektriciteitsrekeningen

Eni: Klanten zijn boos op de leverancier na het ontvangen van astronomische elektriciteitsrekeningen

Honderden klanten van het Italiaanse energiebedrijf Eni uitten hun woede in een Facebook-groep na het ontvangen van astronomische elektriciteitsrekeningen.

Tijdens deze zomerperiode, voordat ze op vakantie gingen, dachten sommige Fransen geld te kunnen besparen door contracten te sluiten met het Italiaanse elektriciteitsbedrijf Eni tegen een marktconform tarief. Al snel beseffen ze dat hun rekening is opgeblazen.

In de Facebook-groep getiteldEni’s slachtoffers en hun zwendel“, dat meer dan 3.000 leden heeft, hebben klanten kritiek geuit op de praktijken en het gebrek aan transparantie van de leverancier. “We waren aangenaam verrast toen we vlak voor de schoolvakanties € 1.983,83 extra betaald kregen”, schreef een klant.

“Ik kreeg een mail dat ik een rekening had van 1.290 euro. Dat begreep ik niet. Ik heb meteen Eni gebeld en om uitleg gevraagd. Ze antwoordden dat ze ons hadden gewaarschuwd voor de hoge kWh. Ik keek naar mijn mail en bij de e-mails, “vertelde Eni’s klant, Anna, aan CNEWS. de mijne, ik heb niets ontvangen.

“Na controle hebben ze me 209 euro vergoed. We hebben nog 1.080 euro over”, voegde ze eraan toe.

Van zijn kant bevestigde de Italiaanse leverancier dat “de betrokken klanten minstens 30 dagen voor de inwerkingtreding van het nieuwe contract op de hoogte zijn gebracht van deze prijsverhoging, in overeenstemming met de bepalingen van de Consumentenwet.” Deze stijging wordt met name verklaard door de afhankelijkheid van alternatieve energieleveranciers van de marktprijs.

READ  Corrosiegraad nadert snel 5%