Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Cherbourg trekt het eerste ambachtelijke bierfestival mensen aan!

In Cherbourg trekt het eerste ambachtelijke bierfestival mensen aan!

Zie mijn nieuws

Goede opkomst op de eerste festivaldag. (© Ludovic Amlin)

Sinds dit Zaterdag 9 september 2023op Jack Heberts huis In Cherbourg (Manche) ruikt het naar hop. Het eerste ambachtelijke bierfestival, Au bord de l’amer, staat voor de deur Winkelcentrum Les Éléismaakt al zijn beloften waar en levert goede mousse en gemakkelijk drinkbare smaken.

Voor dit evenement zijn er ongeveer vijftien Franse ambachtelijke en onafhankelijke brouwerijen over de hele wereld weekend Om hun werk en de nieuwste innovaties te laten zien. Op het festival getuigt elke exposant van zichzelf expertise Op het gebied van ambachtelijk brouwen biedt het liefhebbers van een goede schuimrijkdom producten de terroir.

“Bier dat mensen samenbrengt”

Een van de uitgenodigde brouwerijen is La Renarde qui Brasse, die ambachtelijke en biologische bieren serveert in La Feuillie. De oprichter, Nicolas Franklet, deelt zijn passie.

Gerst wordt geproduceerd in het Westen. Deze brouwerij is jong, vijf jaar oud, en brouwt verschillende bieren, van wit tot bruin, waaronder blond, rood en IPA. Mijn bier wordt verkocht in biologische supermarkten, bars en in sommige restaurants. Tijdens dit festival kan ik discussiëren, communiceren met consumenten en mezelf voorstellen aan de Noorddivisie. De sfeer op het festival is prachtig. Tussen brouwers kunnen we onze opvattingen en onze smaak vergelijken. Goed bier is bier dat, zonder consensus te zoeken, mensen samenbrengt.

Nicola Franklet

Wijn en cocktails

En op het festival heb je vandaag opnieuw de mogelijkheid om op ontdekkingstocht te gaan Wijn en de CocktailsEn ook fermentatiemethoden. Dankzij een beetje is het mogelijk om ter plaatse te eten Voedselvrachtwagens.

READ  Quiz Daniel Radcliffe Eén foto, één film: Ken je zijn carrière echt buiten Harry Potter? bioscoop nieuws

Ondergeschikt Concerten Ook overdag staan ​​zij op het programma. Artiesten als Jean-Paul Dube en groepen Killukrew en Poldyparty zullen het podium betreden om een ​​vriendelijke en levendige sfeer te creëren.

Het festival gaat door op zondag 10 september van 10.00 tot 19.00 uur. gratis toegang.

Volg al het nieuws uit je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.