Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wanneer een Duits circus dieren vervangt door hologrammen

Wanneer een Duits circus dieren vervangt door hologrammen

Circus Roncalli is een pionier in het vergroten van het bewustzijn over dierenwelzijn en schrapte in 2018 levende dieren volledig uit zijn programma.

Clowns, acrobaten en goochelaars op het podium, de geur van zaagsel en popcorn, alle traditionele ingrediënten van een circus zijn aanwezig. Behalve levende dieren, die het Duitse Roncalli Circus heeft vervangen door hologrammen. Dit circus is een pionier in het vergroten van het bewustzijn over dierenwelzijn en was in 1991 het eerste circus in Duitsland dat wilde dieren achterwege liet. In 2018 verwijderde hij levende dieren volledig uit zijn programma.

Voor Roncalli was het niet langer gepast om echte dieren op het podium te tonen», dringt circusdirecteur Patrick Philadelphia aan tegen AFP. Aan de ene kant worden circussen steeds meer fysiek beperkt door de stedelijke dichtheid, benadrukt hij. “Als je een plek midden op het marktplein, midden in de stad, bouwt, zal er niet genoeg ruimte zijn voor buitenverblijven waar de dieren rond kunnen rennen.», legt de 49-jarige uit.

Het nomadenleven dat inherent is aan het circus maakt het dagelijks leven ook moeilijk voor de dieren, zoals paarden, die in kleine vrachtwagens worden geladen naar de volgende bestemming. “Voor circussen die dieren beschermen is dit niet langer logisch», vat de heer Philadelphia samen. Door te zoeken naar een manier om het dierenbestaan ​​in stand te houden, wat vooral door kinderen gewaardeerd wordt, is het “het echtpaar» Tussen Justin Timberlake en een 3D-beeld van de overleden prins, die hem inspireerde met het idee om 3D-fotografie te gebruiken. “Als we een beeld kunnen laten zien van een persoon die niet meer op deze wereld is, waarom zouden we dat dan niet met een dier doen?’, somt hij op.

READ  Sharon Stone treedt op op de rode loper, een adembenemende Flora Cockrell in een gouden jurk... Climbing the Stairs of Amandiers (FOTO'S)

Onder de overstekende feesttent in Lübeck (noord) lanceert een stoomtrein die het spoor omcirkelt vieringen op het geluid van “zondagmorgen, de hit van Nico en de Velvet Underground. Dan verschijnt er een felgroene papegaai, snel vervangen door een olifant en zijn babyolifant, stampend en trompetterend, achtervolgd door galopperende paarden.

Technische uitdaging

Het realistisch maken van de optische illusie is een technische uitdaging gebleken, aangezien toeschouwers zich rond de baan bevinden, in tegenstelling tot een theater waar het publiek naar het podium kijkt. Beelden met een hoge resolutie, afkomstig van elf camera’s die op hoogte zijn gemonteerd, worden geprojecteerd op een fijnmazig raster dat de scène verticaal omringt. Naarmate de lichten dimmen, wordt het bijna onzichtbaar, maar de beelden vallen op.

De afwezigheid van dieren draagt ​​bij aan de populariteit van het circus. En dus ook als Sophie Schulte dat niet had gedaan.Ik had nog nooit van Roncalli gehoord“, ze heeft “Ze ontdekten dat ze geen dieren meer hadden“.”Het was vooral belangrijk voor mij», legt de 29-jarige student uit, die slechte herinneringen had aan eerdere optredens. “Ik herinner me altijd de krappe kooien waarin ze werden gehouden. Dierenmishandeling, inderdaad”, zegt ze tijdens een pauze.

Ook zonder echte olifanten of leeuwen wonen Andreas Domke en zijn twee zoons enthousiast de show bij. “Het is oké zonder hem, want ze proberen echt iets origineels van de rest van de show te maken», oordeelt deze 39-jarige arts. De magie van de show treft ook minder jonge mensen, zoals Matthias en Marina Martens, beiden 63, die zeggen dat ze de indruk hebben terug te keren naar de kindertijd. “De acrobatiek was geweldig“Zegt Matthias Martens, wiens vrouw een boycotter is.Dieren hoeven hier niet te zijn. Om ze te zien is de dierentuin voldoende“.

READ  Haar voormalige secretaris onthult