Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Californië overspoelde de gigantische Dixie Fire de gemeenschap van Greenville

Vandaag gepubliceerd om 01:47, bijgewerkt om 02:13

Greenville, een klein stadje met ongeveer 800 inwoners in Noord-Californië, stond in de nacht van woensdag 4 augustus op donderdag 5 augustus in brand door de Dixie Fire. De brand heeft drie weken lang Noord-Californië geteisterd, aangewakkerd door intense hitte, irritante droogte en aanhoudende wind. Het vuur, dat zich nu uitbreidt tot meer dan 110.000 hectare, is zo groot dat het de bron was van zijn eigen klimatologische fenomenen.

Lees ook Brandweerlieden in Californië worden geconfronteerd met een brand die hun eigen sfeer creëert
Kronkelende verkeersborden in de hitte in Greenville, donderdag 5 augustus 2021.
De Dixie Fire verwoestte verschillende historische gebouwen, waaronder de Grenfell Library, donderdag 5 augustus 2021.

“We hebben er alles aan gedaan”Mitch Matlow, een woordvoerder van de brandweer in het gebied, vertelde verslaggevers. “Dit is soms niet genoeg.” Een benzinestation, hotel en bar, samen met enkele gebouwen van meer dan een eeuw oud, werden verwoest in deze stad, gebouwd tijdens de California Gold Rush in het midden van de 19e eeuw.NS een contract.

De brand bereikte woensdag rond 16.00 uur Grenville (donderdag een uur in Parijs), volgens Jake Cagle, de chef van het crisismanagementteam.

Foto's gemaakt door een AFP-fotograaf tonen metalen lantaarnpalen die in de hitte van het vuur in tweeën zijn gevouwen.

Uitzettingsverzoeken worden niet gerespecteerd

In een video die woensdagavond werd gepost, zei hij dat brandweerlieden vertraging oplopen omdat mensen de evacuatiebevelen niet opvolgen, waardoor ze gedwongen zijn tijd en middelen op te offeren om hen te helpen. “We hebben brandweerlieden die worden geconfronteerd met wapens die op hen gericht zijn vanwege degenen die niet willen evacueren”, voegde hij eraan toe.De heer Cagle legde het uit.

READ  Lego-sets zijn te koop op Prime Day bij Amazon
Een huis verwoest door brand in Greenville, Californië, donderdag 5 augustus 2021.

Woensdag werden 2.000 Californiërs opgeroepen voor evacuatie ” direct “ Hun huis met naderende vlammen.

“Als je blijft, moet je het oosten onmiddellijk evacueren!” “Het Plumas County Sheriff’s Office twitterde en sprak met inwoners van de gemeenschappen van Greenville en Chester. “Als je nog steeds in de buurt van Greenville bent, ben je in direct gevaar en moet je nu gaan!” “Hij voegde eraan toe in een tweede waarschuwingsbericht, waarin hij uitlegde: “Als je blijft, kunnen de hulpdiensten je misschien niet helpen.”

Beloof elektrische kabels te begraven

Brandweerlieden proberen de brand in Greenville, woensdag 4 augustus 2021, te bedwingen.

In juli stegen de brandende hectares in Californië met 250% ten opzichte van 2020, wat al het ergste brandjaar was in de recente geschiedenis van de staat.

De Dixie Fire doet pijnlijk denken aan de Paradise Fire van 2018, de dodelijkste brand in Californië van de afgelopen jaren. Het vuur overspoelde de beschadigde hoogspanningslijnen die door de noordelijke stad Paradise liepen, waarbij 86 mensen omkwamen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Californië is de “brandepidemie” een probleem voor de volksgezondheid geworden

Pacific Gas & Electric, het grootste energiebedrijf van Californië, heeft schuld bekend.

Elektriciteitspalen op de grond nadat de vlammen donderdag 5 augustus 2021 waren gepasseerd in Greenville.

PG&E-apparatuur is opnieuw in twijfel getrokken voor de Dixie Fire, nadat een boom op een stroomkabel viel op de dag dat de brand uitbrak.

Eind juli kondigde het bedrijf aan dat het 16.000 kilometer elektriciteitskabel zou begraven om te voorkomen dat zijn apparatuur nieuwe verwoestende branden zou veroorzaken.