Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Brazilië willen senatoren Jair Bolsonaro verbannen van sociale netwerken

Zal Jair Bolsonaro zijn favoriete communicatiemiddel kwijtraken? Op dinsdag 26 oktober eiste een groep senatoren op sociale media officieel de opschorting van de accounts van de controversiële president van het land. De eerste in de digitale en politieke geschiedenis van de jonge Braziliaanse Republiek.

Het verzoek werd naar de rechter gestuurd door de parlementaire onderzoekscommissie (ICC) over het beheer van de Covid-19-epidemie, die in stemming werd gebracht en dinsdag het uitgebreide rapport over dit onderwerp goedkeurde, het resultaat van zes maanden van zorgvuldig onderzoek. Dit komt vooral door de nieuwe controverse, die Jair Bolsonaro op 21 oktober aanwakkerde.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Het “criminele” beheer van de Jair Bolsonaro-epidemie in Brazilië

Op die dag is de president in zijn gebruikelijke wekelijkse live-uitzending, die elke donderdagavond op sociale netwerken wordt uitgezonden, de spreekbuis van het schandalige “nepnieuws”, dat suggereert dat mensen die zijn ingeënt tegen Covid-19 het aids-virus zullen oplopen. “Veel sneller dan verwacht”. Zonder de exacte bron te noemen, beweert deze laatste te zijn gebaseerd op vermeende officiële verklaringen van de Britse autoriteiten. ” Ja U wilt informatie overdragen, Bevestigt.

Niet de eerste misstap

Algemene woede. Het staatshoofd werd prompt afgewezen door de Britse regering en leden van de medische gemeenschap. De video werd snel verwijderd van de Instagram- en Facebook-platforms. YouTube gaat nog verder en schorst maandag en een week lang de activiteiten van het videokanaal van de heer Bolsonaro.

De zwavelpresident zit niet in de eerste misstap. Sinds april, volgens de telling van de krant of een ballonYouTube was in staat om ten minste 33 video’s uit haar post te verwijderen. Bij nieuwe ernstige overtredingen kan Jair Bolsonaro zijn videokanaal (gevolgd door 3,5 miljoen internetgebruikers) permanent gesloten zien.

READ  Een Franse toerist is getuige van vervuiling in New York
Lees ook YouTube verwijdert video’s van Jair Bolsonaro wegens verkeerde informatie

Het incident veroorzaakte natuurlijk woede bij het Internationaal Strafhof. Naast het stoppen van de president op sociale media, vereist het een algemene terugtrekking.” op een nationale zender, Onder een boete van 50.000 reais (7.700 euro) per dag en eist dat alle gegevens, inhoud en toegangsinformatie van de rekeningen van het staatshoofd sinds april 2020 naar de Braziliaanse justitie worden gestuurd.

“Recidivist”

Voor senatoren gaat het erom ervoor te zorgen Bescherming van de bevolking van Brazilië. « We hebben een recidivist in het presidentschap! “, verontwaardigd, op sociale netwerken, hekelt de linkse senator Randolph Rodriguez, vice-voorzitter van de parlementaire commissie, de terugtrekking ” Vals en absurd voor Bolsonaro ».

Je hebt 26,02% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.