Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Britse journalist zei dat koningin Elizabeth II “verontrust en teleurgesteld” was omdat ze COP26 niet bijwoonde

Koningin Elizabeth II maakte dinsdag bekend dat ze vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig kan zijn bij COP26, die op 31 oktober in Glasgow (Schotland) begint. De koning is “boos en gefrustreerd”, aldus de Britse journalist Philip Turrell.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

Koningin Elizabeth II zei dinsdag 26 oktober in een verklaring dat ze vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig zal zijn op de COP26, die van 31 oktober tot 12 november in Glasgow (Schotland) wordt gehouden. Ze was gepland om de receptie van het evenement op maandag 1 november bij te wonen. Volgens de Britse journalist uit Frankrijk 24 Philippe Turtle, Elizabeth II ‘boos en gefrustreerd’ Van het niet kunnen bijwonen van deze top. “Ze betreurt het niet te kunnen gaan. Ze wilde heel graag komen, want volgens onze bronnen is ze erg teleurgesteld over de houding van sommige staatshoofden.”

Zijne Majesteit heeft sinds half oktober haar agenda verschillende keren moeten versoepelen. Op advies van haar dokters stopte ze met een bezoek aan Noord-Ierland voordat ze de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 oktober doorbracht in het privéziekenhuis van Edward VII in Londen.

>> COP26 in Glasgow: franceinfo lanceert speciale operatie #MontéeDesEaux

Er zijn twee manieren om naar een advertentie van Buckingham Palace te kijken., commentaar. ‘De eerste is dat de situatie’ [liée à sa santé] Het is misschien gevaarlijker dan wordt beweerd. Anders gezegd, het is waar dat een 95-jarige dame, die een zeer drukke oktobermaand had doorgebracht met bezoeken aan Edinburgh en Buckingham Palace, Bill Gates op zijn afspraakjes had ontvangen. Leeftijd in de wereld heeft zo’n druk schema., herinnert de verslaggever zich, afhankelijk van wie ze is “uitgeput”.

Philip Burle biedt een andere hypothese: “Op dit moment is er in Groot-Brittannië een duidelijke toename van het aantal gevallen van Covid-19. De artsen van de koningin willen haar gezondheid niet op het spel zetten.” De Britse journalist beweert echter dat de soeverein een “werkdier”, Wie is de “Ze zal haar werk niet opgeven omdat ze sinds 1947 altijd heeft gezegd dat ze de mensen zal dienen”.