Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Australië, Great Barrier Reef slachtoffer van ‘uitgebreid bleken’

Luchtfoto’s toonden koraalverkleuring in veel van de riffen, “wat bevestigt dat uitgebreide bleking heeft plaatsgevonden, de vierde sinds 2016”, volgens een rapport van de Coral Reef Authority.

met uitzicht op het Great Barrier Reef van Australië”uitgebreid blekenDe autoriteit die verantwoordelijk is voor deze riffen zei vrijdag, “wat de vierde is sinds 2016, vanwege de bovengemiddelde oceaantemperaturen.

Luchtonderzoeksvluchten hebben koraalverkleuring aangetoond in veel van de riffen, “Bevestiging van de verspreiding van het vierde bleekfenomeen sinds 2016Volgens een rapport van deze instantie die het grootste koraalrifsysteem ter wereld beheert. Het bureau zei dat de riffen hebben geleden ondanks het Australische zomerverkoelingsfenomeen in La Nina.

Dit afbraakfenomeen, dat leidt tot verkleuring, wordt veroorzaakt door de stijging van de watertemperatuur – als gevolg van de opwarming van de aarde – die de symbiotische algen verdrijft die het koraal hun heldere kleur geven.

Hoewel gebleekte koralen onder stress staan, kunnen ze nog steeds herstellen als de omstandigheden verbeteren, maar dezelfde bron merkte op: “De weersomstandigheden in de komende twee weken zijn van cruciaal belang bij het bepalen van de omvang en ernst van koraalverbleking in het mariene park.”.

Werelderfgoed

Deze studie over dit uitgebreide verblekingsfenomeen werd gepubliceerd vier dagen nadat de Verenigde Naties het Great Barrier Reef begonnen te onderzoeken om te beoordelen of het werelderfgoed beschermd is tegen klimaatverandering.

De UNESCO-missie zal beoordelen of de Australische regering genoeg doet aan de bedreigingen voor het Great Barrier Reef, waaronder klimaatverandering, voordat het Werelderfgoedcomité in juni beslist of het als “in gevaar” wordt geclassificeerd. In juli was het niet classificeren van de site als “in gevaar” een verrassing voor veel waarnemers en een schending van de aanbeveling van UNESCO.

READ  Een vijf jaar durend onderzoek door de nazi's onthult Anne Frank en haar familie

Australië lanceerde een instandhoudingsplan van $ 1 miljard “Reef 2050” nadat de Verenigde Naties in 2015 hadden gedreigd de site te sluiten.