Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bondgenoten nemen de tactische nucleaire aanval van Rusland serieus

afwijking – Een maand na het uitbreken van de vijandelijkheden bereikte Vladimir Poetin zijn doelen op het terrein niet. Om mislukking af te wenden, kan hij in de verleiding komen om te escaleren, waardoor het conflict wordt verhevigd en zijn tegenstander zich overgeeft.

De woorden zijn nauwkeurig en tot een minimum beperkt. Als het gaat om het verhogen van de nucleaire dreiging, die Rusland regelmatig als een vogelverschrikker zwaait in het Oekraïne-conflict, gaan de poorten dicht. ‘De risico’s van escalatie moeten worden beheerst’Dat zeiden ze op de Elysee voor de NAVO-top die donderdag in Brussel werd gehouden. We zetten onze diplomatieke inspanningen voort.voegde de woordvoerder van het Kremlin dinsdag toe over een nucleaire aanval in het geval van ‘existentiële dreiging’.

In wezen is er niets nieuws in de verklaring van Dmitry Peskov: alle strategische doctrines Denk aan het gebruik van kernwapens bij een aanval op “vitale belangen” . Maar Moskou specificeert niet hoe Oekraïne, vanuit zijn oogpunt, deel uitmaakt van deze oceaan.

Een maand na het uitbreken van de vijandelijkheden slaagden de Russische troepen er niet in hun doelen op de grond te bereiken. Om mislukking te voorkomen, kan Vladimir Poetin in de verleiding komen om het conflict te escaleren en te intensiveren…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 75% om te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
aanmelden

READ  De overgangsautoriteiten keuren een nieuw handvest goed