Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Hof van Justitie van de West-Afrikaanse Economische en Monetaire Unie vraagt ​​om opschorting van economische sancties tegen Mali

Geplaatst in:

Er wordt een besluit georganiseerd dat zal komen in de vorm van een nieuwe top van ECOWAS, de Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten, gewijd aan de situatie in Mali, morgen, vrijdag 25 maart 2022. Een bijeenkomst waarin op dit moment de voorzitter van de transitie, Assim Guetta, zal deelnemen.

De informatie werd doorgegeven door een advocaat van de Malinese staat en bevestigd door een bron binnen de organisatie. Het Hof van Justitie van de West-Afrikaanse Monetaire Unie (WAEMU), de staat Mali, heeft kennis gegeven van zijn besluit om de sancties tegen Bamako op te schorten. Dit besluit is nog niet gepubliceerd, dus de juridische redenen hiervoor kennen we nog niet.

Ter herinnering: een groep advocaten heeft op 15 februari bij de rechtbank twee beroepen ingediend tegen de sancties die op 9 januari door de leiders van de regio waren ingediend, na de aankondiging van de verlenging van de overgangsperiode. Het eerste beroep verzocht om intrekking, en het tweede om opschorting van zijn verzoek vanwege hun impact op de bevolking.

Deze sancties, die Bamako als een schending van de gemeenschapswet beschouwde, omvatten met name de opschorting van bijna alle commerciële transacties met Mali.

READ  Paris Saint-Germain, Real Madrid - Mercato: We weten waarom de emir van Qatar in Madrid is