Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De procureur-generaal die aftrad: Trump is ‘schuldig’ aan fraude

Mark Pomerantz bevestigt zijn ontslag uit protest tegen de keuze van de nieuwe procureur-generaal van Manhattan, Alvin Bragg, om de Republikeinse miljardair niet aan te klagen.

Donald Trump “zondaar” Van “veel” De procureur-generaal die een maand geleden ontslag nam uit het onderzoek, volgens uittreksels uit zijn ontslagbrief gepubliceerd op woensdag 23 maart, zei de misdaden, waaronder financiële fraude. The New York Times.

Mark Pomerantz trad op 23 februari af, samen met andere procureur-generaal Carrie Dunn, uit een strafrechtelijk onderzoek gericht op de voormalige Amerikaanse president. Fragmenten uit de brief die woensdag door de Amerikaanse krant is gepubliceerd, bevestigen dat beiden hun posities hebben opgegeven uit protest tegen de keuze van de nieuwe procureur-generaal van Manhattan, Alvin Bragg, om de miljardair Republikein niet aan te klagen. Het was zo’n beslissing “In strijd met het algemeen belang”schreef Mark Pomerantz in zijn ontslagbrief, volgens The New York Times. “Het team dat de heer Trump heeft onderzocht, twijfelt er niet aan of hij enig wangedrag heeft begaan – dat heeft hij ook gedaan.”hij voegde toe.

Waardering van frauduleuze activa

Deze strafzaak heeft met name betrekking op vermoedens van frauduleuze taxaties van activa binnen de Trump Organization – waaronder golfclubs, luxe hotels en ander onroerend goed – om voordeligere leningen van banken te verkrijgen of hun belastingen te verlagen. De twee procureurs-generaal waren van plan om Donald Trump aan te klagen wegens het vervalsen van financiële documenten, aldus het dagblad. En Alvin Bragg bevestigde de voortzetting van het onderzoek zonder de afgetreden.

READ  COVID: nieuwe waarschuwing in China, een stad met vijf miljoen mensen in quarantaine

Als het om de feiten zelf gaat, verschilt dit onderzoek van het civiele dossier dat wordt geleid door de procureur-generaal van de staat New York, Leticia James. Ik heb tot dusver tevergeefs de voormalige president en twee van zijn zonen, Donald Jr en Ivanka, verzocht om onder ede te getuigen. Het strafrechtelijk onderzoek had in juli al geleid tot de aanklacht tegen de Trump Organization en haar historisch financieel directeur, Allen Weisselberg, in het bijzonder wegens belastingontduiking in verband met de inkomsten en uitkeringen van deze goede vriend van de voormalige Amerikaanse president. De groep van Donald Trump en Allen Weissberg heeft onschuldig gepleit en een proces wordt verwacht in 2022.

Ondertussen is een grand jury bijeengekomen over het aspect van vermoedelijke frauduleuze beoordelingen van activa, om te beslissen over mogelijke aanklachten. Het is in deze sectie dat de vervolging voor het Hooggerechtshof de belastingaangiften heeft verkregen van de voormalige New Yorkse zakenman, de eerste Amerikaanse president sinds de jaren zeventig die ze niet publiceerde. De voormalige president heeft vraagtekens gezet bij zijn voornemen om opnieuw de nominatie van zijn partij te zoeken voor de presidentsverkiezingen van 2024.