Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Buitenland 2022 – Emmanuel Macron: De president verdedigt zijn balans

De huidige president van de republiek en de kandidaat om hem op te volgen, Emmanuel Macron, is te gast bij het politieke programma Outre-mer 2022. Een kans voor laatstgenoemde om terug te keren naar de acties die hij ondernam tijdens zijn vijfjarige termijn en in zijn project voor de overzeese gebiedsdelen voor de komende vijf jaar.


Het is Emmanuel Macron met twee hoeden die deelnam aan Outre-mer 2022, de eerste overzeese presidentiële bijeenkomst. De president van de republiek om zijn staat van dienst te verdedigen en zijn kandidaat om zijn voorstellen aan te kondigen. Werkloosheid, onzekerheid, referendum, onafhankelijkheid, geschiedenis of zelfs de kosten van levensonderhoud. Veel onderwerpen behandeld door Emmanuel Macron in het bijzijn van jongeren en onze journalisten Valerie Villien en Terry Belmont.

Ik heb nooit onmogelijke dingen beloofd (…), echte bevrijding is een horizon die we onszelf moeten stellen, het eerste punt is gelijke kansen, het tweede punt, gezondheid, de staat heeft het hele Guadeloupe University Hospital betaald, het derde punt is werkloosheid, we hebben de werkloosheid in West-Indië met 4 tot 5 punten verminderd. Het werkloosheidspercentage is in de overzeese gebiedsdelen twee keer zo snel gedaald als in andere gebiedenReageer op de presidentskandidaat in het bijzijn van onze journalisten.

Hij bracht ook de kwestie van compensatie voor slachtoffers van chloordecone in Guadeloupe en Martinique aan de orde:

© la1ere

In antwoord op vragen van jongeren die in het buitenland wonen, met name van David in Martinique, ging Emmanuel Macron in op de oplossingen die hij had aangeboden en de oplossingen die hij zou bieden, mocht hij herkozen worden, om de stijgende kosten van levensonderhoud te bestrijden: “De kwestie van de kosten van levensonderhoud is geen onderwerp dat ik onderzoek, we hebben geprobeerd het te beantwoorden (…), er is een feit dat veel producten worden geïmporteerd. Maar er zijn reacties, voedselbonnen en chequedistributie, maar het probleem is er nog steeds, dus het eerste punt, we moeten meer produceren in de overzeese gebieden“.

READ  Video - Storm Ida: foto's van dodelijke overstromingen in New York

We hebben meer concurrentie nodigVervolgens legde hij de kandidaat uit om hem op te volgen voordat hij een formule toevoegde mijn fout : “Ik was niet snel genoeg en ik was niet sterk genoeg, dus we moeten de nieuwe acteurs meer helpen“Voor Emmanuel Macron is werk echter het beste antwoord op de kosten van levensonderhoud, met name door middel van”Werkgelegenheidsplannen voor jongeren (Wie is de) Het is een goede koopkrachtstrategie“.

De voorgedragen voorzitter zei meermaals, waarbij hij in veel vragen begon, de kwestie van liggelden voor basisbehoeften, en de kwestie van landrechten in antwoord op de situatie in Mayotte, maar ook op de institutionele kwestie die betrekking heeft op sommige overzeese gebieden, die in in het bijzonder in het geval van de Caledonische referenda: “Ik veronderstel dat ik de president was die de drie referenda moest organiseren. Zij handelden volgens de gemaakte afspraken. Sommigen wilden niet meedoen en dat respecteer ik.

© la1ere

Zoals het staatshoofd zijn idee van institutionele aanpassing noemde: “Wie beslist om te betalen, wie betaalt, beslist. Het systeem dat zegt, ik wil niet meer beslissen, maar het is aan de overheid om te betalen, nee. Ik sta open voor institutionele aanpassingen om die open te stellen wanneer dat nodig is. Het moet voldoen aan de behoeften van het gebied.

© la1ere

Eindelijk was Emmanuel Macron, na een vraag uit Sydney over de geschiedenis van het monument, heel duidelijk: “We moeten dit werk van herinnering voortzetten, onze helden promoten en modellen uitlichten om ze in het buitenland, maar ook in Frankrijk, te promoten.“, terwijl je toevoegt,”Ik heb deze toezegging gedaan om een ​​nieuwe herinneringsplek in Parijs te creëren, het Tuileries Memorial, een object van waardering. De geschiedenis moet in het gezicht worden gezien, niet gewist of herschreven. Ik ben tegen decoupage, ik haat dit spul. We moeten slagen in het opzetten van anderen.

READ  "We vermoeden dat bij ongeveer vijftig patiënten een delta-variant aanwezig is" in Landes, identificeert ARS

© la1ere

Aan het einde van de presentatie concludeerde Emmanuel Macron: “Ik zal tot het laatste moment vechten om overtuigd te worden.

© la1ere