Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eis van Poetin om Russisch gas in roebels te betalen, is volgens Berlin een ‘contractbreuk’

Volgens Berlijn is de aankondiging van Vladimir Poetin dat Moskou geen betalingen in dollars of euro’s meer accepteert voor gaslevering aan de Europese Unie een “contractbreuk”.

Duitsland bekritiseerde woensdag een “contractbreuk” nadat de Russische president Vladimir Poetin had aangekondigd dat Moskou geen betalingen in dollars of euro’s meer zou accepteren voor gasleveringen aan de Europese Unie.

Minister van Economische Zaken Robert Habeck zei op een persconferentie in Berlijn dat het verzoek “een contractbreuk vormt”. “We zullen nu met onze Europese partners bespreken hoe we aan dit verzoek kunnen voldoen”, voegde hij eraan toe.

“We zullen nu met onze Europese partners bespreken hoe we aan dit verzoek kunnen voldoen”, voegde hij eraan toe.

Vladimir Poetin maakte woensdag bekend dat Rusland geen betalingen in dollars of euro’s meer accepteert voor gasleveringen aan de Europese Unie, waardoor de Russische autoriteiten een week de tijd hebben om het nieuwe roebelsysteem op te zetten.

Duitsland wil zijn afhankelijkheid snel verminderen

De Russische president legde uit dat dit een reactie was op de bevriezing van Russische tegoeden in het Westen vanwege de aanval op Oekraïne.

Duitsland is bijzonder afhankelijk van Russisch gas, dat ongeveer 55% van zijn gasinvoer voor zijn rekening neemt. En ondanks de invasie van Moskou door Oekraïne, blijft Russisch gas de Europese Unie binnenstromen, die weigert het te verbieden, zoals in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Berlijn wil zijn afhankelijkheid echter snel verminderen door de mening van andere leveranciers te peilen. Met name zal de Duitse regering de bouw van LNG-terminals versnellen met als doel LNG te importeren.

READ  VK: roep om aftreden van Boris Johnson neemt toe

Er is zojuist een overeenkomst getekend met Qatar, een grote exporteur van vloeibaar aardgas (LNG) (vloeibaar aardgas), voor “levering op lange termijn”, tijdens een bezoek van Robert Habeck aan dit Golfland dit weekend.