Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In aanwezigheid van Mediv bevestigt Elizabeth Bourne dat “er geen belastingverhogingen zullen plaatsvinden”, maar bevestigt zij de vertraging bij het annuleren van de BTW-wet

In aanwezigheid van Mediv bevestigt Elizabeth Bourne dat “er geen belastingverhogingen zullen plaatsvinden”, maar bevestigt zij de vertraging bij het annuleren van de BTW-wet

De premier, Elisabeth Borne, was uitgenodigd om te spreken op de Meeting of French Businessmen (REF), georganiseerd door Medef en die op maandag 28 augustus op de Racecourse de Longchamps in Parijs van start ging, en verzekerde de hoofden dat“Er komt geen belastingverhoging.”, ook voor bedrijven. Wel bevestigde ze het uitstel van de totale afschaffing van de bijdrage aan de toegevoegde waarde van bedrijven (CVAE) naar 2027 in plaats van 2024, wat bekritiseerd wordt door de werkgeversbond.

Sommigen vrezen hogere vennootschapsbelastingen.Maar ” Zonder twijfel “De premier kondigde, alvorens te bevestigen: “Wat ik u kan verzekeren is dat alle antiterrorismewetten vóór het einde van de periode van vijf jaar zullen worden ingetrokken, en dat we dat zo snel mogelijk zullen doen, rekening houdend met een andere doelstelling die we volgens mij delen. om een ​​koers van controle over onze overheidsfinanciën te behouden.”

Vlak daarvoor hekelde het nieuwe hoofd van Mediv, Patrick Martin, opnieuw vanaf het podium het plan van de regering om de afschaffing van deze accijns uit te stellen. “Behalve dat het het vertrouwen van ondernemers in het woord van de staat zou veranderen – omdat de staat zich eraan hield en de wet werd aangenomen – zou de nieuwe intrekking van de anti-corruptiewet een zeer slecht teken zijn.”heb je aangegeven.

Lees ook: Het uitstellen van de volledige afschaffing van de bijdragen van bedrijven met toegevoegde waarde tot 2027

Oppositie van Medef om de intrekking van CVAE uit te stellen

“Onze bedrijven, en vooral onze industriële bedrijven, hebben deze directe trechter dringend nodig, in een tijd van hevige internationale concurrentie en waarin we zwaar moeten investeren in het koolstofvrij maken.”, hij voegde toe. Met name bedrijven hebben deze aangekondigde schrapping van 2024 overgenomen “in verband met investerings- en werkgelegenheidsbeslissingen”En “Je moet op tijd ingrijpen.”Hij klopte.

READ  Het doelwit van restaurants was een ingenieuze oplichterij

Maar Elizabeth Bourne benadrukte de noodzaak om de koers van de begrotingsstabilisatie vast te houden, in een moeilijkere macro-economische context. “Als we dat niet doen, denk ik dat alle bedrijfsleiders dit weten, zal dit een onmiddellijke impact hebben op de rentetarieven en dus op onze economische activiteit.”Voegde ze toe, benadrukkend “Pro-business beleid” Regering geleid sinds 2017.

Zij bevestigde ook dat met betrekking tot ziekteverlof ‘Er zal geen eenzijdig besluit op de schouders van bedrijven rusten’Terwijl het hoofd van Mediv zich zorgen maakte over het in rekening brengen van bedrijven “Sommige ziekteverzuim waarvoor zij niet verantwoordelijk zijn.”.

Emmanuel Macron roept werkgevers op tot ‘eenheid’

In een opgenomen videoboodschap die bij de opening van het evenement werd uitgezonden, maakte de president van de republiek maandag bekend dat hij ” Behoefte “ Van de Franse werkgevers, die a “Boodschap van Eenheid”, “om de banenstrijd te winnen” en groei, en Ons land begeleiden naar de uitdagingen van morgen.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees De vakbond roept tijdens de werkdag van vrijdag 13 oktober op tot mobilisatie “tegen de bezuinigingen”.

“In het moment dat we leven”gekenmerkt door meerdere geopolitieke onzekerheden, “Ik ben er vast van overtuigd dat eenheid moet zegevieren.”zei Emmanuel Macron tikkend ” ik heb je nodig ” – Het is een oproep die al in dezelfde bewoordingen is gedaan aan de burgemeesters van Frankrijk in 2019, of aan leden van de presidentiële partij aan het begin van de herverkiezingscampagne in 2022.

Het nieuws

” Beleid “

READ  Franse ondernemers aarzelen om te vertrekken of te blijven

Elke week analyseert Le Monde voor u de politieke nieuwskwesties

Register

“Het fiscale en sociale traject waarover u het eens zult worden met de regering, dat zal worden weerspiegeld in de begrotingswetten en de financieringswetten voor de sociale zekerheid en alles wat volgt, zou voor mij uit deze strijd moeten voortkomen.”zei Emmanuel Macron.

“Je weet dat je een president en een regering hebt, en als je je aan de dingen houdt, doen ze dat ook. Ik verwacht hetzelfde van jou.”Het staatshoofd besloot.

In het bijzijn van de hoofden van de uitvoerende macht probeerde minister van Economie en Financiën, Bruno Le Maire, maandagochtend de zakenwereld gerust te stellen over de stabiliteit van het economische en financiële beleid van de regering. “Er is niets om ons zorgen over te maken. We hebben opmerkelijke consistentie getoond in het verlagen van de belastingen, zowel voor huishoudens als bedrijven. Ik ga niet van die lijn afwijken.”Dat zei hij in Frankrijk Inter.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Economische kringen zijn tegen de acties van Percy

De wereld met Agence France-Presse