Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In zijn verval heeft OpenAI een versie van ChatGPT voor bedrijven uitgebracht

In zijn verval heeft OpenAI een versie van ChatGPT voor bedrijven uitgebracht

Om het enthousiasme dat in het begin heerste nieuw leven in te blazen, zet OpenAI in op een professionele versie van zijn chatbot. Het bedrijf wil het vertrouwen terugwinnen van bedrijven die soms vrezen voor hun persoonlijke gegevens.

Geconfronteerd met de afnemende populariteit van ChatGPT, na een historische rage toen het online werd gebracht, heeft het Amerikaanse bedrijf dat gespecialiseerd is in kunstmatige intelligentie (AI) tools OpenAI zojuist een professionele versie toegevoegd.

ChatGPT Enterprise werd maandag gelanceerd en zou bedrijven toegang moeten geven tot een verbeterde versie van de chatbot, geassocieerd met een verbeterd niveau van beveiliging en gegevensrespect ten opzichte van eerdere versies.

De kwestie van gegevensbeveiliging is zo’n belangrijk element geworden dat veel grote groepen, waaronder Apple, Amazon en Samsung, hun werknemers hebben verboden ChatGPT te gebruiken, uit angst voor openbaarmaking van gevoelige gegevens.

“Vandaag markeert een nieuwe stap in de richting van het omarmen van AI op de werkplek, afgestemd op uw organisatie en tegelijkertijd uw bedrijfsgegevens beschermen”, aldus het leiderschap van OpenAI in een verklaring. Artikel van zijn blog.

Teams ‘creatiever en productiever maken’

De Professional-versie van ChatGPT is vergelijkbaar met Bing Chat Enterprise, al geleverd door Microsoft en gebaseerd op OpenAI-technologie, die een hoofdovereenkomst met de groep heeft ondertekend. Net als ChatGPT Plus, de betaalde versie van de dienst voor het grote publiek, zal deze beschikken over GPT-4, het nieuwste kunstmatige intelligentiemodel van OpenAI.

“Wij geloven dat kunstmatige intelligentie alle aspecten van je carrière kan helpen en bevorderen en teams creatiever en productiever kan maken”, bevestigt het bedrijf.

De lancering komt omdat ChatGPT er niet in slaagt te profiteren van de lanceringsgolf, waardoor het de snelst groeiende app was die 100 miljoen gebruikers bereikte vóór de komst van X./Twitter door Meta’s concurrent Threads aan het begin van de zomer.

READ  Belastingen: bekendmaking van belastingaangiftedata voor maart 2023

Volgens SameWeb daalde het ChatGPT-gebruik in juni met 10% en in juli opnieuw met hetzelfde bedrag, een daling die kan worden toegeschreven aan de zomervakantie.

OpenAI wordt ook geconfronteerd met snel en groeiend verzet van de media en andere platforms, waaronder X en Reddit, die nu de verkenningstools van het bedrijf blokkeren om zijn gegevens te gebruiken om zijn AI te trainen.

De belangrijkste artikelen