Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In 2023 komt er eindelijk geen MacBook M3

In 2023 komt er eindelijk geen MacBook M3

De A17-chip die in de iPhone 15 Pro wordt verwacht, is wellicht niet het enige nieuwe silicium bij Apple dit jaar. De fabrikant zou ook een nieuw systeem-op-chip (SoC) voor zijn Macs moeten lanceren, de M3. Het valt nog te bezien welke computers hiervan zullen profiteren!

slecht nieuws : Mac-laptops zien in 2023 mogelijk het levenslicht niet. Ming-Chi Kuo, een bekende analist die doorgaans over goede informatie beschikt, bevestigt dit in het kort tweeten :” Het lijkt erop dat Apple pas eind dit jaar nieuwe MacBook-modellen (uitgerust met de M3-chip) zal lanceren Dit tempert de hoop van iedereen die er wanhopig naar uitkeek om de komende maanden een MacBook Air M3 te kopen.

Geen MacBook, maar misschien een iMac

Hoewel we tot 2024 zullen moeten wachten voordat we de eerste MacBooks met de M3-chip zullen zien, zal dat Apple er niet van weerhouden desktop-Macs te onthullen die zijn uitgerust met deze geheel nieuwe engine. De iMac is een zeer serieuze kandidaat, terwijl de huidige versie, die in het voorjaar van 2021 uitkomt, gebaseerd is op de M1 – op zich geen slechte chip, maar hij begint wel wat ouder te worden.

Tot nu toe kondigt de geruchtenmolen min of meer een MacBook Air en een MacBook Pro (13-inch) met de M3-chip aan vanaf oktober, evenals een iMac. Maar volgens Kuo zullen deze twee mobiele telefoons er niet zijn voor de kerstbomen.

Lees hieronder welke M3-chips er in toekomstige Macs te vinden zijn

De M3-chip zal heel dicht bij de A17-chip liggen, waarbij het 3nm-patroon synoniem staat voor betere prestaties en autonomie. TSMC is verantwoordelijk voor de productie van deze SoC’s, en de gecombineerde behoeften van de iPhone 15 Pro en MacBook zijn waarschijnlijk te groot voor hun productiemogelijkheden (en dat geldt in mindere mate voor de iMac, waarvan de verkoop ver achterblijft bij die van de MacBook Air). Apple wil prioriteit geven aan de iPhone boven MacBooks, aangezien de 13-inch MacBook Air M2 iets meer dan een jaar geleden werd uitgebracht. Het kan dus nog een paar maanden in de schappen blijven liggen.

READ  Je hebt nog nooit van deze exclusieve Nintendo Switch gehoord, maar toch zijn Zelda en Mario in Japan beter verkocht