Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De beste manier om komeet Nishimura te observeren, die dit weekend bijzonder helder aan de hemel zal staan

De beste manier om komeet Nishimura te observeren, die dit weekend bijzonder helder aan de hemel zal staan

Komeet Nishimura, die nog maar een paar weken geleden werd ontdekt, zal de zon naderen, waardoor deze gaat schijnen en een stofbui achterlaat. Een aanbieding die u niet mag missen.

Waarschuwing voor beginnende astronomen. Komeet C/2023 P1, bekend als komeet Nishimura, naar de Japanse amateurastronoom die hem ontdekte, vervolgt zijn pad richting de zon. Wanneer kometen onze ster naderen, golft het ijs in hun kernen, waardoor een lang spoor van stof vrijkomt dat zonlicht reflecteert. Een zeldzame gebeurtenis om te vermelden.

Komeet Nishimura zal op 17 september het dichtst bij onze ster zijn, op een afstand van 33 miljoen km en 125 miljoen km van de aarde.

En dit fenomeen zal, als het echt merkbaar is, bijzonder zijn Vrijdagavond 8 t/m zaterdag 9 september. De komeet zal inderdaad veel helderder zijn, vooral op het noordelijk halfrond.

Voormalig Twitter-astrofysicus Eric Lagadec waarschuwt echter op X dat “het voor niet-experts heel moeilijk te zien zou zijn.”

Kijk ongeveer 6 uur voor zonsopgang naar de lucht

Als het gebruik van een telescoop duidelijk meer is dan aanbevolen om de komeet in de best mogelijke omstandigheden te observeren, moet je nog steeds de ideale tijd en weersomstandigheden kennen om van het uitzicht te kunnen genieten.

“Het beste is om vóór zonsopgang (ongeveer 6 uur in de ochtend in Frankrijk, noot van de redacteur) naar de hemel te kijken, in noordoostelijke richting, links van Venus (bekend als de beschermster), bij een heldere hemel en zonder lichtvervuiling”, adviseert Nicolas Biver, onderzoeker bij het centrum Nationaal Wetenschappelijk Onderzoek Observatorium van Parijs – PSL.

READ  Overschatte beoordelingen van bouwers, volgens een vereniging

Een spoor van groen stof

Een kleine verrekijker is voldoende Om van de show te genieten, zouden sommigen het misschien zien met het blote oog als de weersomstandigheden daarvoor geschikt zijn. Voor degenen met lynxogen zal er een spoor zijn van komeet C/2023 P1 groenachtig van kleurDit komt doordat het meer gas bevat dan stof.

De laatste passage langs onze ster was 437 jaar geleden. Des te meer reden om het niet te missen.

Hugues Garnier vertelde AFP BFMTV-journalist

De belangrijkste artikelen