Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

ID-kaart op Android en iPhone

ID-kaart op Android en iPhone

Na een zeer lange gesloten bètaperiode is de France Identity-app nu voor iedereen beschikbaar om te downloaden in de Apple- en Google Play-winkels. De identiteitskaart kan nu worden gedematerialiseerd.

De nieuwe biometrische identiteitskaart // Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken

Het is officieel nog steeds een bètaversie, maar nu is de France Identity-app voor Android en iOS zonder wachten voor iedereen beschikbaar. Als je een iPhone hebt, kun je Deze link is te volgenEn als je een Android-smartphone hebt, ditom de France Identity-applicatie te downloaden.

Ter herinnering: met deze app kunt u binnenkort uw identiteitskaart en rijbewijs kopiëren en dematerialiseren. Het is noodzakelijk om meerderjarig te zijn en een nieuw identiteitsbewijs in creditcardformaat te hebben om deze op een NFC-compatibele smartphone te kunnen registreren.

nieuwe identiteitskaart

In principe is het dus mogelijk om in plaats van de fysieke kaart de op uw smartphone geregistreerde identiteitskaart voor te leggen om uw identiteit te bewijzen. Het is inderdaad een officieel identiteitsbewijs, ook al schept het verwarring, En in het bijzonder met de SNCF. France Identity kan ook ondersteunende documenten genereren voor procedures zoals het aanmaken van een dossier voor huurwoningen.

Uiteindelijk moet de applicatie ook een gestroomlijnd volmachtsysteem voor verkiezingen mogelijk maken. Een eerste experiment in deze richting zou moeten worden uitgevoerd in verband met de Europese verkiezingen in 2024.


Wilt u zich aansluiten bij een gemeenschap van enthousiastelingen? Ons meningsverschil Het heet u welkom, het is een plaats van wederzijdse hulp en passie voor technologie.

READ  Wrak SpaceX gevonden in Australië, Elon Musk gearresteerd