Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chinese wetenschappers zijn erin geslaagd ‘menselijke nieren’ bij varkens te laten groeien

Chinese wetenschappers zijn erin geslaagd ‘menselijke nieren’ bij varkens te laten groeien

In dit onderzoek zijn de resultaten donderdag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift stamcelOnderzoekers van het Canton Institute of Biomedical and Health Sciences concentreerden zich op de nieren, omdat deze tot de oudste organen in ontwikkeling behoren en de meest voorkomende bij mensen.

Terwijl onderzoekers in de VS er onlangs in zijn geslaagd een genetisch gemodificeerde varkensnier, of zelfs een hart, in mensen te transplanteren, hebben wetenschappers in China voor een andere aanpak gekozen door te proberen een varkensembryo in een varkensembryo te transplanteren. dat mens.

“Er zijn al meer organen in muizen getransplanteerd, en organen van ratten in muizen, maar eerdere pogingen om menselijke organen in varkens te transplanteren waren niet succesvol”, zegt Liangxu Lai, een van de hoofdauteurs van het onderzoek.

“Onze aanpak heeft de integratie van menselijke cellen in ontvangende weefsels verbeterd en stelt ons in staat menselijke organen bij varkens te laten groeien”, voegt hij eraan toe.

Voor Dusko Ilic, een stamcelspecialist aan King’s College London, beschrijft deze studie “de fundamentele stappen voor een nieuwe benadering van orgaanbio-engineering, waarbij varkens worden gebruikt als broedmachines voor de groei van menselijke organen.”

Naast de ethische kwesties zijn er nog steeds veel uitdagingen om dit experiment een haalbare oplossing te laten zijn voor het tekort aan orgaandonoren, “maar niettemin is het een prachtige strategie die de moeite waard is om te onderzoeken en te onderzoeken”, voegt deze specialist toe, die dat niet was. betrokken. In deze Chinese studie.

erfelijk ‘prestige’.

Een van de belangrijkste uitdagingen bij het produceren van dergelijke hybriden is dat varkenscellen concurreren met menselijke cellen. Om deze hindernis te omzeilen, gebruikte het team van het Canton Institute een nieuwe tool voor het bewerken van het genoom, CRISPR genaamd, waarmee ze DNA op een specifieke locatie konden knippen.

READ  Explosietraining geheim

Concreet hebben ze twee genen geknipt die verband houden met de nierontwikkeling bij een varkensfoetus om zo een zogenaamde ‘stand’ te creëren. Vervolgens voegden ze menselijke stamcellen toe die pluripotent zijn, dat wil zeggen dat ze in elk type cel kunnen veranderen.

In totaal implanteerden de onderzoekers 1.820 embryo’s in 13 draagmoeders en beëindigden hun zwangerschappen na 25 tot 28 dagen om te zien of de proef een succes was. Vijf van de voor analyse geselecteerde foetussen hadden echter functionerende nieren in dit ontwikkelingsstadium en begonnen een urethra te ontwikkelen die uiteindelijk de nieren met de blaas zou verbinden. De onderzoekers concludeerden dat het voor 50% tot 60% uit menselijke cellen bestond.

“We ontdekten dat door het creëren van een niche in het varkensembryo menselijke cellen hun plaats normaal kunnen innemen”, zegt Chen Dai, co-auteur van de studie, eraan toevoegend dat menselijke cellen zijn gevonden in het ruggenmerg en de hersenen van varkens. . varkens.

Hoewel er geen menselijke cellen zijn aangetroffen in de voortplantingsorganen van varkens, roept hun aanwezigheid buiten de nieren, en vooral in de hersenen, ethische vragen op over hybride wezens, merkt Darius Federa op, hoogleraar moleculaire biologie aan de Universiteit van Reading.

“Als je een nieuw jaar in het onderzoek en een voorlopige première van het schone croître des organes contenant de cellules humaines in de porcs benadert, is het percentage menselijke cellules in de teugels niet de laatste toegift pas zeer hoog”, op – hij voegt toe.

Voorlopig geeft het Chinese team toe dat het nog niet klaar is om een ​​van deze nieren in mensen te transplanteren, maar hoopt dat op een dag te bereiken door de technologie te verbeteren. Een van de grootste problemen is dat de op deze manier geproduceerde nieren een systeem van vasculaire cellen behouden die zijn geërfd van het varken, wat afstoting zou kunnen veroorzaken als deze organen in mensen worden getransplanteerd.

READ  Fortnite: Choppas, waar vind je helikopters?