Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Ik wil kotsen’: influencer Bobette Kenza krijgt boete van 50.000 euro

‘Ik wil kotsen’: influencer Bobette Kenza krijgt boete van 50.000 euro

‘Je hebt mijn avond verpest’, zegt ze. Influencer Poupette Kenza, gevolgd door 1,4 miljoen Snapchat-abonnees, maakte woensdagavond bekend een boete van 50.000 euro te hebben gekregen wegens “misleidende handelspraktijken” online.

De Franse ster van het sociale netwerk, onlangs geïnstalleerd in Dubai, is het doelwit van het directoraat-generaal voor concurrentie, consumentenbescherming en fraudebestrijding (DGCCRF) na het uitzenden van een advertentie voor een tandenbleekmiddel van het merk Crest 3D White zonder de commerciële aard ervan te vermelden, verwijst naar de bericht verzonden door Poupette Kenza op Snapchat. Hij wordt er ook van beschuldigd “de indruk te wekken” dat de verkoop van het product “wettig was terwijl de verkoop ervan op Frans grondgebied verboden is”.

Beïnvloeder Poupette Kenza verspreidde een kopie van een brief van de DGCCRF waarin het bedrag van de boete stond aangegeven. Screenshot Snapchat / @benchrifkenza

Het resultaat: de 23-jarige riskeert een boete van 50.000 euro. Ze kreeg ook de opdracht om een ​​persbericht uit te geven met details over haar straffen op haar Instagram-, TikTok- en Snapchat-accounts, waar ze minstens een miljoen abonnees heeft.

Een hogere boete dan een nobele boete

“Ik wil overgeven,” antwoordde Kenza Ben Sharif, bij zijn echte naam, op het nieuws, “Jullie hebben mijn avond verpest, het zijn grote dieven.” “Ik ben zo zenuwachtig, 50.000 euro is prima zo, maar het is zo jammer!” was ze geïrriteerd, aangezien ze gewaarschuwd was dat er “een week geleden” een boete was binnengekomen.

Bekend om het filmen van haar dagelijkse leven als jonge echtgenote en moeder op Snapchat, zei de ongelukkige ster dat ze niet wist dat Crest-producten verboden terrein waren. “Crest, het is sowieso zo goed, je tanden worden er witter van, Crest. Koop het, kinderen, waar dan ook,” drong ze aan. Poupette Kenza specificeerde ook dat hij het transactiebedrag wilde aanvechten dat in rekening werd gebracht door de fraudebestrijding.

READ  “Ik heb niet de indruk dat mensen mij als oud beschouwen”: Michel Drucker stelt zijn pensioendatum opnieuw uit

Deze boete volgt op een reeks van talloze straffen die deze zomer zijn opgelegd aan influencers door de DGCCRF, voor het niet duidelijk definiëren van de voorwaarden van hun partnerschappen of voor het promoten van dubieuze producten. Maar de laatste is in dit stadium nog niet het doelwit van boetes.

Deze sanctie van € 50.000, die gericht was tegen influencer Bobette Kenza, is al maanden in rep en roer na verschillende controverses, en is duidelijk hoger dan die opgelegd aan influencer Nabila in 2021. De voormalige reality-tv-ster werd vervolgens geschorst wegens het promoten van een online handelstrainingssite die zijn inkomsten veiligstelde , zonder te specificeren dat het een zakelijk partnerschap is.