Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Controverse rond de prothetische neus van Bradley Cooper om de joodse componist Leonard Bernstein te spelen

Controverse rond de prothetische neus van Bradley Cooper om de joodse componist Leonard Bernstein te spelen

De acteur draagt ​​een prothetische neus om de legendarische orkestdirigent in een nieuwe film te portretteren. Controversiële beslissing. De familie van de componist verdedigde zijn keuze.

De familie van de joodse componist Leonard Bernstein verdedigde woensdag de controversiële beslissing van Bradley Cooper om een ​​grote prothetische neus te dragen om de legendarische bandleider te spelen in een nieuwe film.

Amerikaanse acteur die zelf schreef en regisseerde Muzikale bandleiderZijn nieuwe film met Leonard Bernstein in de hoofdrol leidde deze week tot controverse toen de trailer online werd vrijgegeven. In Search: Het dragen van een prominente nepneus beschuldigd van het aanwakkeren van stereotypen over Joden.

Sommige critici hebben deze artistieke keuze bekritiseerd door het te vergelijken met “Blackface”, een praktijk die al lang wordt toegepast door blanke acteurs, die hun gezichten donkerder maakten om de rollen van zwarte mannen te belichamen. Ze geloven dat Bradley Cooper schuldig is aan “Jewface”.

Maar de drie kinderen van de muziekcomponist West Side Story Hij verdedigde de acteur woensdag op sociaal netwerk X – voorheen Twitter. Ze beweren “helemaal eens” te zijn met zijn beslissing om “trucjes te gebruiken om zijn gelijkenis te overdrijven” met hun vader.

“Leonard Bernstein heeft een mooie grote neus”, schreven Jamie, Alexander en Nina Bernstein in hun verklaring. “We zijn er ook vrij zeker van dat onze vader daar geen probleem mee had.”

Genomineerd voor een Oscar voor Beste Acteur

Leonard Bernstein, de zoon van Oekraïens-joodse immigranten, stierf in 1990, maar blijft een van de meest gevierde componisten en dirigenten aller tijden. De Amerikaan dirigeerde met name het New York Philharmonic Orchestra en zijn partituur staat nog steeds in de annalen West Side Storyeen grote hit op Broadway.

READ  Leticia Hallyday en Joey op het graf van Johnny: Jade is afwezig, pratend op afstand...

met Muzikale bandleiderBradley Cooper (Een ster is geborenEn erg slechte reis) gaat over de gekwelde relatie van Leonard Bernstein met zijn vrouw, Felicia Montealegre, gespeeld door Carey Mulligan. En de film, die op het filmfestival van Venetië wordt vertoond, maakt hem mogelijk een kanshebber voor de Oscar voor Beste Acteur.

De vraag of acteurs, vooral blanke acteurs, personages uit etnische minderheden uit het echte leven moeten uitbeelden, plaagt Hollywood al enkele jaren en heeft zich onlangs uitgebreid tot rollen van Joodse personages. Zo zorgde Helen Mirren voor controverse door in de film de voormalige Israëlische premier Golda Meir te spelen goudadit jaar uitgebracht.

De Bernstein Children prezen Bradley Cooper voor zijn “diepte van toewijding”. “Het breekt ons hart om verkeerde voorstellingen of misverstanden van zijn inspanningen te zien”, voegden ze eraan toe. Voor hen is kritiek eerder ‘een oneerlijke poging om een ​​succesvol persoon te kleineren – een praktijk die we vaak tegen onze vader zagen’.

De belangrijkste artikelen