Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Ik verdien beter”, “Het is niet mijn schuld”…dit zijn de leugens die we onszelf vertellen, gedecodeerd door een psychoanalyticus

afwijking – We liegen allemaal tegen onszelf. Maar sommige soorten leugens kosten ons meer dan ze opleveren. Een analyse van ons zelfverhaal door psychoanalyticus Anne-Marie Benoit.

Liegen is misschien wel het meest voorkomende menselijke gedrag. voor Faciliteer de relatieOm geaccepteerd te worden of om een ​​doel te bereiken, zeggen we dingen die we eigenlijk helemaal niet menen. Niets is natuurlijker, volgens Anne-Marie Benoit, een psychoanalyticus. Zonder deze kleine afspraken met de waarheid, “zou leven in de samenleving onmogelijk zijn, we hebben filters zodat onze interacties zo min mogelijk agressief plaatsvinden.”

Naast deze leugens die aan anderen worden verteld, zijn er ook leugens die we tegen onszelf zeggen: “Laten we een beetje of veelRespecteer mijn zelfOm het schuldgevoel draaglijk te maken of om fooien te krijgen, vervolgt de specialist. Alleen is de situatie niet zonder gevolgen. Anatomie van vijf gevaarlijke leugens en hun tegengif.

matchmaking leugens

In welke gevallen? Wanneer we verzilveren (of wanneer we uitbetalen), slechte grap, teleurstelling, a bedrog
Wat we zeggen: “Het spijt me, de tijd dringt…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 86% om te ontdekken.

Abonnement is gratis. Gratis uitschrijven.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Wat zijn de tekenen en symptomen?