Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Ik heb net een echte tsunami meegemaakt’: Patrick Sebastian onthulde dat hij kanker heeft

Ter gelegenheid van de release van zijn boek Live and Reborn Every Day (dat op 29 september door XO Editions wordt gepubliceerd), Patrick Sebastian gevangen in figaro De afgelopen twee jaar: “Ik ben 68 en heb net een echte tsunami doorgemaakt. Ik heb twee jaar de hap genomen: de walgelijke uitzetting van France Télévisions, een belangrijk sterfgeval gekoppeld aan familieleden, mijn scheiding van Nana en nierkanker door een grote operatie. Ik heb nog steeds een litteken van 40 cm. »

De voormalige presentator legt aan France Télévisions uit dat hij zijn ziekte “getransformeerd” heeft genoemd, wat zijn arts bij toeval ontdekte: “Mijn dokter George zag een kleine witte vlek, dus hij vroeg me om een ​​MRI en een biopsie. Hij ontdekte uiteindelijk de kanker “Het is niet-chirurgisch en vereist geen chemotherapie. Dus onderging ik een acht uur durende operatie onder sedatie. Revalidatie en herstel waren gecompliceerd. Maar twee maanden later stond ik op het podium.”

Volgens hem is kanker “een onderdeel van het leven”, zelfs als hij “er geen reclame voor wilde maken” voor zijn herstel. “Zelfmedelijden is de slechtste manier om wedergeboorte te bereiken. Ik denk vaak aan deze zin die mijn moeder tegen me zei toen mijn zoon stierf: Het is niet het einde van één ding, het is het begin van iets anders. We zijn niet wedergeboren, noch in wrok noch in bitterheid. »

Er is een verband tussen stress en gezondheid.

De vertaler van “Little Foam Man” is van mening dat het publiceren van zijn boek “sommige mensen een beetje beter kan vasthouden”: “Ik ontmoet veel mensen die beter leven dankzij mijn boeken. Het is een echte voldoening.”

READ  Begrafenis Jean-Pierre Bernaud: Natalie Marcay 'zeer ontroerd' door knipoog van Valerie Benaim

Patrick Sebastian sluit niet uit dat zijn stormachtige uitzetting uit France Télévisions een rol zou kunnen hebben gespeeld bij zijn kanker: “Het is niet direct gerelateerd, maar er is een verband tussen stress en gezondheid.” Zelfs als in dit stadium van kennis, geen verband tussen vaccinatie is bewezen tegen Covid-19 en kanker, en dat de geneesmiddelenbewakingsgegevens wijzen op een grotendeels positieve baten/risicoverhouding, vraagt ​​Patrick Sebastian zich af: “Ik ben geen samenzweerder, maar ik kijk. Vóór het vaccin had ik er geen. Toen had ik eindigde met diabetes en prostatitis. Ik beschuldig niet, maar ik vraag me af. Om mij heen is het hetzelfde, veel mensen hebben pathologie gevonden. “