Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Ik heb het nieuws niet gezien.’ De verbazingwekkende rechtvaardiging van Luis Enrique in de Navas-zaak

‘Ik heb het nieuws niet gezien.’ De verbazingwekkende rechtvaardiging van Luis Enrique in de Navas-zaak

Toen hem werd gevraagd naar de termijn van de derde doelman, Arnau Tinas, terwijl de tweede doelman in deze positie in een enigszins dubbelzinnige hiërarchie leeft, Keylor Navas, zijn laatste dagen in het Parc des Princes, bevestigde Luis Enrique dat hij niet op de hoogte was van de beslissing van de Costa Ricaanse international. Navas zal Parijs deze zomer aan het einde van zijn contract verlaten.

Er zal zondagavond veel gepraat worden over Kylian Mbappe, en de nederlaag tegen Toulouse (1-3) gisteravond in het Park heeft de beste scorer in de geschiedenis van de club niet bedorven, maar het wonder van Bondi was en dat was hij niet de enige speler die afscheid nam van het Paris Saint-Germain-stadion en zijn fans, Keylor Navas. De Costa Ricaanse doelman, die in 2019 in de hoofdstad arriveerde, zal Parijs deze zomer aan het einde van zijn contract verlaten. Spreker Michel Montana vergat dit niet te vermelden.

De speler werd zelfs enkele minuten lang getrakteerd op een lied in zijn glorie, door Auteuil terwijl er een spandoek werd gehesen: Gracias por todos Navas (“Bedankt voor alles Navas”). Kylian Mbappe wierp zich in de armen van de doelman van Costa Rica om zijn doelpunt te vieren, voordat hij de startende doelman bedankte die hem de bal passeerde. Niemand miste hem behalve Luis Enrique. De Asturische coach van Paris Saint-Germain legde tijdens een persconferentie uit dat hij niets weet over Keylor Navas. Maar de Costa Ricaanse doelman maakte de dag ervoor via Instagram zijn vertrek bij Paris Saint-Germain bekend.

READ  Springen: Frankrijk op het podium in Rome

De Spaanse technicus zei met sceptische woede: “Navas? Ik heb het nieuws niet gezien dat hij de club zou verlaten.” “Ik neem mijn beslissingen op basis van wat het beste is voor het team.” Keylor Navas kwam in 2019 over van Real Madrid, dat tot ieders verbazing vertrok na drie opeenvolgende Champions League-titels. Keylor Navas bereikte in 2020 met Paris Saint-Germain de top van de competitie en nam actief deel aan de reis van de club van de hoofdstad naar de finale.

Navas staat klaar om als titel in Parijs te worden geplaatst en zal volgend jaar worden opgenomen, dus wacht niet op de verlenging op printemps 2021. De PSG heeft een exemplaar van “San Keylor”, een van de beste specialisten op het gebied van zijn post in Europa. Na jarenlang zoeken naar de beste doelman vond Paris Saint-Germain uiteindelijk het zeldzame juweeltje. Maar de toekomst van Keylor Navas werd plotseling donker met de komst van Gianluigi Donnarumma in de zomer van 2021. Keylor Navas verloor daarna geleidelijk aan speeltijd, totdat hij uiteindelijk naar de bank degradeerde.

Belangrijkste artikelen

  1. Fluitjes, tifo, communicatie, doelpunt, nederlaag: het verhaal van het grappige einde van Kylian Mbappé met Paris Saint-Germain in het Parc des Princes

  2. Paris Saint-Germain viert zichzelf uitbundig voor de titel van Frans kampioen zonder Mbappé te eren, het verhaal in detail

  3. Monaco stelt de tweede plaats veilig en Lille op het podium, terwijl Lens, Olympique en Olympique in de strijd zijn. De race richting Europa is duidelijker geworden

  4. Clermont degradeert naar de Ligue 2, een verbluffend scenario met een drievoudige play-offplek

  5. NBA: Wimbanyama’s lezing over donkere materie, midden in een persconferentie